Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar slavio u produžetku za 2-0 u finalu

Drugi susret finalne serije HT Premijer Lige donio nam je više neizvjesnosti nego prvi. Utakmica je otišla u produžetak u kojem su Zadrani odigrali mnogo kvalitetnije i pobjedom stigli do vodstva u seriji 2-0.

Zadar je prvi poveo na utakmici, ali su zapravo domaćini ti koji su bolje ušli u susret te su ubačenim jednim slobodnim bacanjem Dominika Mavre poveli 14:3 na polovici prve četvrtine. Nisu u sljedeće četiri minute Žuti uspjeli ubaciti niti poena iz igre pa gosti smanjuju na dva razlike, da bi splitski Amerikanci s četiri vezana poena priveli prvu četvrtinu kraju rezultatom 19:13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgnuli su se košarkaši Zadra sredinom nastavka, vrativši utakmicu ponovno u rezultatski egal, a prvo su poluvrijeme završili serijom 12:3 u posljednje tri minute za vodstvo 38:34 na velikom odmoru. Treću četvrtinu definitivno je obilježio Tonko Vuko. Splitski je košarkaš ubacio četiri trice i ukupno 14 poena u ovome razdoblju i bio glavni kreator preokreta domaćina, koji u posljednjih 10 minuta ulaze s prednošću 62:59.

Nisu Zadrani uspijeli okrenuti rezultat kroz čitavu posljednju dionicu, a Split je dvije i pol minute prije kraja imao +7 (75:68). Uzima tada Luka Božić loptu u svoje ruke i sa sedam svojih poena do kraja susreta odvodi utakmicu u produžetak (75:75), iako su i jedna i druga momčad imale svoje prilike za pobjedu.

Produžetak Zadrani otvaraju s dvije trice i ukupno 8 poena u minutu i pol, te tjeraju domaćeg stratega Srđana Subotića da pozove minutu odmora. Tek 77 sekundi kasnije Vuko ubacuje prvi domaći poen nakon više od 5 minuta. Do kraja su Splićani pokušavali brzim napadima stići zaostatak, ali Zadar je to kažnjavao i utakmicu priveo kraju konačnim rezultatom 94:84.

Božić je novu maestralnu partiju zaključio s 30 poena, 15 skokova i 7 asistencija, dok je Dario Drežnjak nadodao 19 koševa. Najbolji strijelac Splita bio je Shannon Shorter s 20 poena, a dva manje je na svoj konto upisao Vuko.

Treća utakmica igra se u Zadru u nedjelju u 20 sati, pred vjerojatno prepunim tribina dvorane na Višnjiku.

Komentari

Povezano