Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar svladao Cibonu i izborio finale protiv Splita

Košarkaši Zadra su izborili plasman u finale HT Premijer lige nakon što su u drugoj utakmici polufinala svladali Cibonu u Draženovom domu sa 85:70. Zadrani su tako slavili s 2-0 u seriji te su se plasirali u svoje treće uzastopno finale Prvenstva Hrvatske.

Uvodnih 13 minuta je proteklo u potpunom egalu te je semafor pokazivao neriješenih 28-28, no onda je uslijedila serija gostiju od 11-0 kojom su dosegnuli prvu dvoznamenkastu prednost večeri. Zadar je tu prednost zadržao do kraja prvog poluvremena te su na predah otišli s vodstvom od 49-39.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se Juan Davis Jr. istaknuo u uvodnih 13 minuta sa 17 poena, Arijan Lakić je obilježio preostalih 7 ubacivši u tom razdoblju 10 poena.

“Vukovi” su nakon četiri minute igre u nastavku spustili zaostatak na -4, a onda je Dario Drežnjak ubacio dvije trice, a Marko Ramljak jednu pa su Zadrani još jednom preuzeli dvoznamenkasto vodstvo. Izabranici Danijela Jusupa su treću četvrtinu okončali serijom od 7-1 pa su na predah pred četvrtu četvrtinu otišli s komfornih 70-56.

Nakon samo tri minute igre u trećoj dionici su Zadrani ostvarili prednost od 20 poena razlike i tu je susret okončan. Zadar je u konačnici slavio s 15 poena razlike, a do slavlja su ih predvodili Juan Davis Jr. sa 17 poena, Luka Božić s 15, Dario Drežnjak i Marko Ramljak sa po 14 te Arijan Lakić s 12. Kod poraženih je Lovro Mazalin ubacio 20 poena.

Zadar će po treći put u povijesti u finalu igrati protiv Splita. U dosadašnja dva finalna okršaja, u sezonama 2007./08. i 2020./21., slavili su Zadrani. Također, ovo im je čak 16. finale u povijesti, a dosadašnji omjer im je 3-12.

Komentari

Povezano