Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar svladao Dinamo u tricaškoj rapsodiji

U utakmici u kojoj smo vidjeli čak 29 ubačenih trica, uz ukupno 52% preciznosti, košarkaši Zadra u Zagrebu su svladali Dinamo i sada su jednu pobjedu udaljeni i od službene potvrde prvog mjesta uoči doigravanja FAVBET Premijer Lige.

Domaćini vrlo dobro otvaraju utakmicu te nakon sedam minuta igre vode s 21:14, ali do konca prve četvrtine ne ubacuju niti poena, a Zadrani njih 14 te s 28:21 odlaze na prvi odmor. Početkom druge dionice Zadrani odlaze i na dvoznamenkasto vodstvo, ali Dinamo se ne predaje te zahvaljujući ponajviše Karlu Mikšiću stiže na -3 (42:39) na četiri minute prije kraja prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko napada kasnije Ivan Vučić tricom izjednačio na 44:44. Rezultat je na poluvremenu, u kojem su obje momčadi ubacile po čak devet trica, glasio 54:50 za Zadar, do kojeg ih je povukao Dario Drežnjak.

Rezultatska neizvjesnost trajala je gotovo do kraja susreta, te se unatoč konstantnom vodstvu Zadra domaćini nisu predavali, a posljednji puta kada je razlika na semaforu iznosila jednu znamenku bilo je četiri minute prije kraja kada je Ivan Novačić položio za smanjenje domaćeg zaostatka na 86:79.

Do konačnih 94:81 Zadrane je s 20 poena predvodio Karlo Žganec, 15 poena dodao je Krševan Klarica, a za Dinamo je 25 poena upisao Novačić.

Komentari

Povezano