Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar teško poražen od Budućnosti u prvoj utakmici doigravanja

Danas je u Podgorici utakmicom Budućnosti VOLI-ja i Zadra započelo četvrtfinale doigravanja ABA lige u kojem je Zadar upisao uvjerljiv poraz rezultatom 100:69. Vrijedi spomenuti kako se četvrtfinalni susreti igraju best of three sistemom na dvije dobivene utakmice.

Košarkaši Zadra su izvrsno ušli u dvoboj te su u potpunosti parirali crnogorskoj momčadi koja je zahvaljujući pet ubačenih trica ostvarila svega minimalni zaostatak nakon prve dionice. Nažalost, Zadrani su ubrzo ušli u probleme s realizacijom što jasno dokazuje i šut iz igre koji im je u drugoj četvrtini bio na oskudnih 24 posto. Yogi Ferrell bio je uvjerljivo najzaslužniji za vodstvo domaćina od šest poena na poluvremenu sa 17 poena uz šut za tri poena 5/6. Gostima je nedostajao učinak Luke Božića koji je u prvih 20 minuta igre ostao bez poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obrambene lekcije Budućnosti, uslijedila je napadačka kojom su riješili pitanje pobjednika utakmice. Zadarska obrana je u trećem dijelu propuštala poene na sve strane te dozvolila domaćinima čak 34 poena na apsurdnih 13 od 16 pokušaja iz igre. Sastav Andreja Žakelja mirno je zaključio susret te na koncu došao do uvjerljive pobjede.

Pobjedničku ekipu predvodio je već spomenuti Ferrell sa 17, dok je Fletcher Magee ostvario 12 poena (šut za tri 4/6), a Kenan Kamenjaš double-double učinak s 10 poena i skokova. Najefikasniji za Zadar bili su Dario Drežnjak (13 poena) i Lovro Mazalin (12 poena). Ovosezonski MVP Luka Božić u 34 minute ostvario je najslabiji učinak u svojih 55 utakmica ABA lige s 2 poena.

Košarkaši Zadra pokušat će izboriti odlučujuću treću utakmicu idući petak u 19:00 na domaćem parketu.

Cup tree provided by Sofascore
Komentari

Povezano