Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar u “penal završnici” svladao Megu

U posljednjoj utakmici devetnaestog kola ABA lige, košarkaši Zadra su ugostili Megu na Višnjiku. U napetoj završnici, Zadrani su slavili sa 74:71 čime su ostvarili treću uzastopnu pobjedu u regionalnom natjecanju.

Nakon što je prva četvrtina završila bez pobjednika (17:17), Zadar na poluvrijeme odlazi s vodstvom od devet poena razlike (40:31) ponajviše zahvaljujući šutu izvana jer su izabranici Danijela Jusupa postigli pet trica iz 12 pokušaja, dok su gosti postigli tek dvije od 11. Također su košarkaši Mege promašili i četiri od sedam slobodnih bacanja stoga je čak 13 izgubljenih lopti Zadrana prošlo bez veće kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlo Žganec je predvodio strijelce s 11 poena, dok su Luka Božić i Arijan Lakić zabili po sedam. S druge strane je Filip Jović bio najefikasniji s osam poena.

Početkom treće četvrtine su domaći košarkaši po prvi put na susretu dosegnuli dvoznamenkastu prednost od 11 poena razlike, ali Mega je odigrala bolji ostatak dionice te se u posljednjih 10 minuta ušlo s vodstvom hrvatskih prvaka od 56:52.

Izjednačila je Mega na 56:56 preko koševa Nikole Đurišića na startu četvrte četvrtine, ali Zadar odgovara serijom od 8-0 i ponovno odlazi na ugodnu prednost. Nakon nekoliko propuštenih prilika za novu dvoznamenkastu razliku, Mega se ponovno vratila na samo -1 (66:65) tri i pol minute prije kraja. Treba istaknuti i to da su samo tri minute prije kraja dvoboja, košarkaši Zadra imali čak 21 izgubljenu loptu na svom kontu i kako je utakmica išla svome kraju, napadi su bili sve sterilniji.

U završnih 45 sekundi se ušlo sa 68:65 poslije dva pogođena slobodna bacanja Darija Drežnjaka, a poslije toga je Andrija Jelavić postigao jedno od dva bacanja za spuštanje zaostatka na 68:66. Nakon promašenog drugog bacanja mladog hrvatskog košarkaša, gosti su odmah napravili prekršaj nad Lukom Božićem koji također pogađa jedno za 69:66.

Stefan Miljenović je poslije brze tranzicije zabio polaganje za 69:68 i 21 sekundu prije kraja Jusup zove minutu odmora. Pokušali su košarkaši Mege s “trapom” nakon timeouta, a to je završilo prekršajem na Drežnjaku koji s crte bacanja promašuje prvo i pogađa drugo bacanje za 70:68.

Mega je imala napad za pobjedu ili produžetak, a šest sekundi prije kraja je Ilyasoglu imao dva slobodna bacanja za izjednačenje, ali je promašio drugo. Božić je uhvatio skok u obrani te je i on odmah fauliran. Ovog puta je ubacio oba slobodna bacanja čime je doveo Zadar u vodstvo od 72:69 samo četiri sekunde prije kraja.

Do kraja dvoboja je Jelavić smanjio na -1 jer je ostao sam kao duh poslije izvođenja auta, ali Božić na drugoj strani s nova dva postignuta bacanja postavlja konačnih 74:71.

Zadar je do pobjede predvodio Luka Božić s 20 poena, 10 skokova i 7 asistencija, dok ga je pratio Karlo Žganec sa 16 poena. Kod poraženih je Nikola Đurišić ubuacio 17, a Stefan Miljenović 14 poena. Večerašnjom pobjedom je Zadar došao na diobu petog mjesta s 11 pobjeda i osam poraza koliko ima i Igokea.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano