Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar u sjajnoj atmosferi izbacio Split, prošla i Cibona

Dvije preostale utakmice četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića odigrane su večeras na Gripama, a jedan od velikog klupskog trojca hrvatske košarke već je ispao iz daljnjeg natjecanja.

Prepuna dvorana na splitskim Gripama dočekala je domaće košarkaše u dvoboju protiv Zadra, kojeg su gromoglasnim navijanjem podržavali mnogobrojni njegovi navijači. Loš ulazak Zadrana u utakmicu Žuti nisu iskoristili za značajniji rezultatski odmak, a prvu četvrtinu zaključuju s vodstvom 20:16. Drugu četvrtinu zadarski su košarkaši odigrali značajno bolje, a predvodio ih je sjajno raspoloženi Lovro Mazalin te se na poluvrijeme odlazi s njihovim vodstvom 46:38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već početkom nastavka Zadrani upravo preko Mazalina stižu i do dvoznamenkaste prednosti (51:40), ali uslijedila je serija 11:2 kojom se Split preko Tonija Perkovića i Lewisa Sullivana potpuno vratio u utakmicu. Od tada do kraja susreta gledali smo pravu borbu na parketu, nekoliko izmjena u vodstvima i neodlučenih rezultata na semaforu, a na koncu ipak Zadrani odnose pobjedu 80:73.

Najučinkovitiji kod Zadra je s 19 poena bio Luka Božić, dok je za Splićane 29 ubacio Perković.

U ranijem današnjem susretu Cibona je u drugom poluvremena slomila otpor Kvarnera 2010 i slavila 82:67. Sjajnu utakmicu za Vukove odigrao je Krešimir Radovčić ubacivši 28 poena, slijedio ga je Ivan Perasović s 20, dok je 27 uz sedam ubačenih trica za riječku momčad upisao Toni Jelenković.

Komentari

Povezano