Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar u Zagrebu deklasirao Cibonu, napeta završnica borbe za opstanak

Košarkaška Premijer Liga doseže svoj vrhunac i teško se sjetiti kada smo imali ovako napetu borbu i za vrh i za izbjegavanje dna ljestvice. Iza nas je 9. kolo natjecanja u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, a jedino što je sigurno je da će po završetku biti i puno veselja i puno plača.

Započet ćemo pregled kola derbijem kojeg su podno Cibonina tornja odigrali Cibona i Zadar. Na krilima Lovre Mazalina i Svena Smajlagića domaćini bolje ulaze u susret, a tricom Borne Kapuste dolaze do 18:9 sredinom prve četvrtine. Tada se međutim budi Zadar, koji do kraja dionice radi seriju 18:3, a sa sedam poena Luke Božića početkom nastavka i ubačajem Karla Žganeca stižu i do velikih 36:21 već nakon 13 minuta igre. Ivan Majcunić i Mazalin držali su Cibonu na pristojnom zaostatku do kraja poluvremena, na koje gosti odlaze s prednošću 48:36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku su Zadrani još malo dodali gas, u dva navrata kroz treću četvrtinu stigli i do 22 poena prednosti, a tricom i zakucavanjem Božića u 35. minuti i do najvećih +25 (86:61) i tu je priči i zapravo bio kraj. U konačnih 96:75 Božić je ugradio 26 poena, a 17 je dodao Marko Ramljak, dok je najbolji strijelac Cibone s 21 košem bio Krešimir Ljubičić.

Šibenka je još uvjerljivija bila protiv Furnira, a valja istaknuti da su lijepu rolu imali te ukupno 80 minuta odigrali šibenski košarkaši potekli na Baldekinu, a rođeni 2003. godine i mlađi. Susret je riješen već na poluvremenu, kada je na semaforu svijetlilo 55:29, da bi na koncu domaćini prebacili stotku i slavili sa 107:75. Srđan Brocić susret je završio s 22 poena, a Luka Skorić s 18 kod domaćina, dok se kod Furnira s 18 poena istaknuo Matej Bošnjak.

Split je na svojim Gripama s 92:83 slavio protiv Cedevite Junior. Žuti su do pobjede stigli kvalitetnijom napadačkom igrom u drugom poluvremenu, a predvodio ih je Shannon Shorter s 22 poena i 9 skokova, dok gostima nije pomogla ni sjajna partija Krune Simona od 29 poena uz 67% šuta iz igre.

Zadar, Split i Cibona imaju po 25 pobjeda i 6 poraza na vrhu ljestvice, a potonji se sastaju međusobno u posljednjem kolu. U slučaju pobjede Splita, te Zadra koji igra kod Furnira, poziciju broj 1 u doigravanju imat će Split, dok u slučaju slavlja Vukova Zadar ima pole position. Ukoliko Zadar kiksa u Dubravi, pobjednik dvoboja Split-Cibona ima prvu poziciju. Cedevita Junior svakako će biti četvrta, Šibenka peta, a Furnir šesti.

Kolo Lige za ostanak otvorili su u Trnskom Bosco i Dinamo, a gosti su slavili s 87:74 te potvrdili sedmu poziciju u doigrvanju. Najbolji strijelac Dinama i utakmice bio je s 22 poena Ivan Novačić, dok je ponovno najučinkovitiji igrač Bosca bio Luka Krajnović s 14 ubačaja. Boscu ostaje šansa za posljednje mjesto u doigravanju i to u slučaju istog ili većeg broja pobjeda od Škrljeva nakon posljednjeg kola, a obje momčadi trenutno su na omjeru 11:20.

Škrljevo je do te 11. pobjede došlo s 90:83 kod Gorice, na krilima 20 poena i 7 assista Derrycka Thorntona, odnosno 18 poena Luke Barišića, dok je 21 poen za domaćine upisao Jure Gunjina. Gorica u posljednje kolo tako ulazi s omjerom 9:22, koliko imaju Alkar i Zabok.

A upravo su se oni sastali u Sinju, te su domaćini upisali pobjedu 114:87 kojom su ostali na životu te se nadaju ostanku u premijerligaškom društvu. Lovre Bašić upisao je sjajnih 26 poena i 12 asistencija, a dva poena manje za goste je ubacio Lukša Buljević.

U posljednjem kolu Alkar gostuje kod Škrljeva, Gorica kod Dinama, dok je Zabok domaćin Boscu. Gorica ima pozitivan omjer s obje momčadi, a Alkar je u plusu sa Zabokom, koji se tako nalazi u najtežoj situaciji i mora tražiti pobjedu u zadnjem susretu te se nadati porazima konkurenata. Podsjetimo da iz lige ispada posljednjeplasirana momčad, dok pretposljednji razigrava s poraženim iz finala Prve Lige.

Komentari

Povezano