Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar u završnici produžetka prosuo pobjedu

Luda završnica osnovnog dijela utakmice, pa potom i produžetka, na zadarskom Višnjiku donijela nam je u konačnici pobjedu košarkaša Igokee protiv Zadra na otvaranju 2. kola ovosezonske ABA Lige, čime su se domaćini porazom predstavili svojim navijačima u novoj sezoni.

Posljednje vodstvo prije trice Krševana Klarice za 63:62 na 84 sekunde prije kraja, Zadrani su imali još u 6. minuti poenima Lovre Mazalina za 11:8. Igokea je potpuno izdominirala prvo poluvrijeme, otišla na dvoznamenkastu prednost već do kraja prve četvrtine, a na poluvrijeme otišli s vodstvom 43:30. Međutim, napad im je gotovo potpuno stao u nastavku, a Zadar je malo po malo stizao njihovu prednost i gore spomenutom tricom Klarice kompletirao seriju 13:2 za preokret. Uzvratio je tricom večeras fantastični Bryce Jones, a Vladimir Mihajlović slobodnim bacanjima 9,9 sekundi prije kraja izjednačuje na 65:65. Jones je potom krenuo u posljednji napad za goste, malo se spetljao, ali tik uz zvuk sirene ubacio tricu za pobjedu gostiju 68:65. Ipak, naknadnom provjerom sudaca koš je poništen, pa je za pobjedu Igokei trebalo još pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A do nje su došli nakon nove drame u završnici. U posljednju minutu i pol Zadar ulazi s vodstvom 75:71, ali Mladen Jeremić stavlja dvije trice, a Zadar ima napad za pobjedu pri rezultatu 76:77 na 32 sekunde prije kraja. Međutim, najprije se spetljao Mihajlović, pa potom i Mazalin koji doslovno baca loptu u ruke gostima, pa iskusni Dragan Milosavljević stavlja oba slobodna bacanja za pobjedu gostiju 79:76.

Jones za goste i Marko Ramljak za domaće ubacili su po 20 poena i tako bili najbolji strijelci svojih sastava, a potonji je skupio i osam skokova na svome kontu, dok je Igokein Amerikanac ubacio čak pet trica iz šest pokušaja.

Komentari

Povezano