Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar uvjerljiv bez Božića i Ramljaka

U prvoj utakmici 17. kola regionalne ABA Lige košarkaši Zadra su na svom parketu Dvorane Krešimir Ćosić sa sigurnih 70:53 slavili protiv Krke te privremeno zasjeli na peto mjesto ljestvice s omjerom 9-8, unatoč neigranju Luke Božića i Marka Ramljaka.

Gosti iz slovenskog Novog Mesta samo su jednom vodili na ovome susretu, i to na samom njegovom otvaranju kada su postigli prve poene. Već do konca prve četvrtine Zadar je na krilima sjajno raspoloženog Karla Žganeca došao do dvoznamenkaste prednosti (23:12), a prve poene u nastavku gosti su postigli tek nakon četiri minute igre, kada je Robert Jurković pogodio iz reketa za 32:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurna zadarska prednost tada se počela topiti, te su s tri uzastopne trice Mihe Cerkvenika košarkaši Krke stigli do prihvatljivih šest poena zaostatka (34:28) na poluvremenu susreta.

Prednost Zadra se u trećoj četvrtini kretala između četiri i devet poena, ali su istu zatvorili serijom 8:0 za novo dvoznamenkasto vodstvo (53:41). Posljednju dionicu sa sedam uzastopnih poena otvara Dario Drežnjak i tu je priči bio kraj, budući da Zadrani do konca susreta više gostima nisu dopustili nikakvu iskru nade u povratak u susret.

Do konačnih 70:53 Zadar su s po 16 poena predvodili Lovro Mazalin i Žganec, dok je 14 poena za Krku ubacio Cerkvenik.

Komentari

Povezano