Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar uvjerljiv uz 19 trica, pobjede Šibenke i Dubrave

Ovog vikenda na rasporedu je 4. kolo FAVBET Premijer Lige, a prve tri utakmice vidjeli smo interesantnu košarku, s napadački vrlo raspoloženim momčadima te ukupno 68 ubačenih trica i čak 121 asistencijom.

Škrljevo je u Kostreni povelo 2:0 protiv Zadra i to je bio jedini trenutak na utakmici kada je semafor pokazivao njihovo vodstvo. Zadrani su uzvratili serijom 12:0 u iduće tri minute te potom već do konca prve dionice otišli na velikih 28:11. Rezultatska razlika se više nije spuštala na ispod 15 poena, a većinom je bila na oko 25, pa su oba trenera do kraja susreta uspjela razigrati igrače koji inače imaju manju minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvoj konstelaciji snaga kod Zadra, koji je na koncu slavio sa 108:72, se s 29 poena i sedam ubačenih trica na 63% preciznosti istaknuo Slovenac Petar Vujačić, dok je 17 poena za domaćine ubacio Karlo Uljarević. Ukupno je Zadar ubacio 19 trica iz 33 pokušaja, što u zbroju daje više od polovice njihovih poena.

Dubrava je gostovala na drugom kraju Zagreba, u Trnskom, gdje su došli na megdan Boscu. Lavovi su odigrali napadački vrlo efikasnu utakmicu, na velik broj napada te uz čak 22 asistirana šuta. Iako konačnih 109:90 ne zvuči kao mnogo uvjerljiva pobjeda, Bosco niti u jednom trenutku od sredine druge četvrtine na dalje nije predstavljao opasnost po košarkaše Dubrave. Toni Ročak istaknuo se kod Dubrave s double-double učinkom od 22 poena i 10 skokova, a po 15 su kod Bosca upisali Toni Jelenković i Borna Katanović.

Mali dalmatinski derbi odigrali su na šibenskom Baldekinu košarkaši Šibenke i Alkara. U lijepoj atmosferi koju su stvorili Funcuti i Maligani, domaćini su slavili s 83:75. Nakon izjednačene prve četvrtine domaćini su s dvije serije po 11:0 u drugoj stvorili lijepu prednost na velikom odmoru 53:39.

U nekoliko navrata u trećoj četvrtini Šibenčani su otišli i na 20 poena prednosti, a onda umalo sve prosuli u posljednjih 10 minuta, kada je Alkar vrlo dobro igrom te polaganjem Ralpha Bissainthea stigao na samo -4 (75:71) na tri minute prije kraja. Ipak, domaćini su se potom pribrali i na koncu upisali prvu pobjedu u sezoni. Lovro Mandalinić s 18 te Antonio Klarin s poenom manje vodili su Narančaste, dok se kod gostiju s 20 poena istaknuo Bissainthe.

Komentari

Povezano