Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar uvjerljivo do izjednačenja finalne serije

U drugoj utakmici finalne serije FAVBET Premijer Lige košarkaši Zadra večeras su na svom parketu uzvratili Splitu za poraz u prvom susretu.

Zadrani su potpuno izdominirali prvo poluvrijeme, postigavši nekoliko poena iz tranzicije i izgrađenih napada te s nekoliko sjajnih obrambenih reakcija na početku susreta, a posebice Marka Ramljaka dobili su sigurnost na obje strane terena i polako povećavali svoju prednost čak i na 20 poena, a na veliki odmor otišli s 51:34.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti puno bolje otvaraju drugo poluvrijeme, te serijom 9:2 u prve tri minute smanjuju na 10 poena zaostatka (53:43). Domaćini su se potom stabilizirali i održavali dvoznamenkastu prednost, dok je Splićane na životu održavao napadački sjajno raspoloženi Boris Tišma.

U prvih pet minuta posljednje četvrtine Zadrani su serijom 18:4 koju su zaključili zakucavanjem Luke Božića otišli na najvećih 26 poena prednosti (87:61) i tu je priči bio kraj. Do konačnih 92:71 Zadrane je s 24 poena predvodio Božić, 20 je dodao Karlo Žganec, dok je za goste Tišma upisao double-double učinak od 21 poena i 10 skokova.

Treći susret na rasporedu je u srijedu, kada će Split od 20 sati biti domaćin prvoj od sljedeće dvije utakmice koje će se igrati na Gripama.

Komentari

Povezano