Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar uvjerljivo porazio Cibonu u Draženovom domu i odškrinuo vrata doigravanja

Košarkaški Zadra su u današnjoj utakmici 25. kola AdmiralBet ABA lige s 89:63 svladali Cibonu na gostovanju u Draženovom domu te su im tako nanijeli drugi poraz ovog tjedna u njihovim međusobnim dvobojima jer su u hrvatskoj Ligi za prvaka u utorak svladali sa 93:76 u dvorani Krešimira Ćosića.

Današnji dvoboj je bio poprilično izjednačen samo u prvoj četvrtini koju je Arijan Lakić zaključio tricom za vodstvo Zadra od +4, a ta je prednost samo rasla kako se utakmica bližila kraju i na koncu se završilo pobjedom Jusupovih izabranika od čak 26 razlike. Put do pobjede im je utabao fantastični Luka Božić koji je s 22 poena, 15 skokova i 9 asistencija ostao kratak za samo jednu asistenciju za tek 3. “triple-double” učinak u povijesti natjecanja. Iako se u tom segmentu nije uspio upisati u povijesne knjige ABA lige, jest u drugom. Naime, polivalentni 26-godišnjak je s današnja 43 indeksna boda stigao do ukupnog broja od 791 indeksnog boda na razini sezone čime je srušio rekord natjecanja kojeg je držao Dejan Milojević sa 788 bodova u sezoni 2004./05.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Luku, dvoznamenkasti su u redovima Zadrana bili i Karlo Žganec s 13 poena i 10 skokova te Marko Ramljak s 10 poena i 9 skokova, dok je kod poraženih Borna Kapusta zabio 17 poena, a Aleksandar Aranitović 13.

Ovom pobjedom je Zadar preskočio Split na 7. mjestu s omjerom 11-14 te su nadomak plasmana u doigravanje za koji im možda neće biti potrebna ni pobjeda u posljednjem kolu protiv Partizana, no ostaje nam još vidjeti kako će se rasplesti preostali susreti njihovih rivala za doigravanje – Studentskog Centra i Igokee jer, ruku na srce, Split se od doigravanja oprostio jučerašnjim domaćim porazom od MZT-a. S druge strane, Cibona je ovim porazom na omjeru 9-16 te su tako ostali i bez matematičkih šansi za doigravanje.

Komentari

Povezano