Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar uvjerljivo slavio nad Cibonom

KOŠARKAŠI Zadra su s 93:76 pobijedili Cibonu u utakmici 4. kola HT Premijer lige za prvaka, pa su sad nakon četiri kola Cibona, Split i Zadar su izjednačeni po učinku. Sve tri ekipe imaju 21 pobjedu i 5 poraza i nalaze se ispred Cedevite Junior, Šibenke i Furnira.

Utakmica je donijela uobičajene tenzije uz nešto manje lijepe košarke, no to na kraju nije spriječilo lijepo ispunjene tribine i domaće navijače da bučno proslave pobjedu.

Zadrani su već u na početku 1. četvrtine imali 10 koševa prednosti, ali su se Cibosi vratili u utakmicu i smanjili zaostatak do kraja perioda na -4. Dobar niz prenio se i u 2. četvrtinu u kojoj je Cibona došla i do +9, no kad se mislilo da će s velikom prednosti otići na odmor, Zadrani su serijom 7:0 u zadnjoj minuti ipak smanjili zaostatak na -2. Jusupovi momci su u prvom dijelu imali problem s ubačajima za 3 poena, postigavši samo tri trice. Međutim, nakon odmora, na parket su se vratile dvije momčadi potpuno različitih raspoloženja.

Domaći igrači s klupe Dario Drežnjak i Sani Čampara su bili izrazito raspoloženi s 24 i 11 koševa svaki, uz standardno raspoložene Božića s 20 i Žganeca s 13 koševa, a zahuktali Zadar je posebno briljantan bio u 4. četvrtini. Ubacili su Bijeli u tih 10 minuta čak 32 koša, a u posljednjih su 10 minuta napravili razliku za konačnih +17.

Klupe obje ekipe su bile raspoložene, pa su i kod poraženih Cibosa najbolji strijelci bili Radovčić s 15 i Vuković s 18 koševa, no nedostajao je značajniji učinak glavnih Sesarovih vedeta Aranitovića, Mazalina i posebice Kapuste, a nije se proslavio ni trener Sesar koji je utakmicu proveo na rubu tehničke greške i stalne svađe sa sucima.

Komentari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezano