Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadnjeg dana plivačkih natjecanja na OI pala čak dva svjetska rekorda

Današnjim danom završeno je plivačko natjecanje na Olimpijskim igrama u Parizu. Plivači su se od francuske prijestolnice oprostili na fantastičan način s obzirom da smo danas vidjeli čak dva svjetska rekorda.

Nakon što je jučer u polufinalu postavila novi olimpijski rekord, Sarah Sjoestroem je danas potvrdila da je najbolja na 50 metara slobodnim stilom. Šveđanka je u cilj ušla s rezultatom 23.71, 26 stotinki ispred Australke Meg Harris i 49 ispred Kineskinje Yufei Zhang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utrci 1500 metara slobodno vidjeli smo novi svjetski rekord. Postavio ga je Amerikanac Bobby Finke koji je dionicu otplivao za 14:30.67 čime je, rekord kojeg je držao Yang Sun još od Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, srušio za 36 stotinki. Srebro je pripalo Talijanu Gregoriu Paltrinieriu, dok je bronca otišla u Irsku kod Daniela Wiffena.

I za kraj natjecanja smo imali dvije štafete. U muškoj konkurenciji 4×100 mješovito najbrži su bili Kinezi rezultatom 3:27.46. Srebrno odličje otišlo je kod Amerikanaca dok su brončani bili domaćini Francuzi.

U ženskoj konkurenciji Amerikanke su pomele suparnice i postavile novi svjetski rekord. Njihova štafeta utrku je završila s vremenom 3:49.63, druge su završile Australke sa zaostatkom od čak 3 sekunde i 48 stotinki, dok su brončane Kineskinje imale zaostatak od 3 sekunde i 60 stotinki.

Komentari

Povezano