Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadrani u završnici okrenuli uporni Dinamo

Po plasmanu na ljestvici najzvučniji dvoboj 21. kola košarkaške FAVBET Premijer Lige odigran je večeras u Dvorani Krešimir Ćosić, gdje su domaćim košarkašima Zadra na megdan izašli igrači Dinama.

I sjajno su zagrebčani odigrali susret na Višnjiku, povevši 22:11 s dvije uzastopne trice Ivana Vrgoča nakon osam minuta igre., da bi do konca prve četvrtine prednost digli i na +13 (26:13). Vidno raspoloženiji Plavi drugu dionicu otvaraju s pet uzastopnih poena, za najveće vodstvo na utakmici od 18 koševa prednosti. Zadrani su se potom malo konsolidirali u obrani, te pogodili nekoliko šutova na drugom kraju terena, te se do poluvremena približili na prihvatljivijih sedam poena zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Zagreba bolje ulaze i u drugo poluvrijeme, te poenima Karla Mikšića u 26. minuti opet odlaze na dvoznamenkastu prednost (49:39), ali samo da bi Zadrani uzvratili serijom 15:3, koju je tricom za prvo vodstvo domaćina (54:52) zaključio Petar Vujačić. Ipak, u posljednju se četvrtinu ušlo s prednošću Dinama, budući da je bivši košarkaš Zadra Mislav Brzoja ubacio tricu za 55:54.

Uslijedila je napeta završnica, momčadi su se nekoliko puta izmijenile u vodstvu uz također nekoliko neodlučenih rezultata na semaforu. U posljednjih se 50-ak sekundi ušlo s vodstvom Zadra 74:71, a košarkaši Dinama imali su nekoliko prilika za izjednačenje. Međutim, precizni nisu bili, dok domaćini pak s linije slobodnih bacanja jesu te na koncu slave sa 77:73.

Lovro Mazalin odigrao je odličnu all-round utakmicu za Zadar upisavši 23 poena, 10 skokova i pet asistencija, dok se kod Dinama s 15 poena i sedam skokova istaknuo Ivan Vučić.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano