Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadrani uvjerljivo bolji od Dinama, slijedi veliki hrvatski derbi

Košarkaši Zadra su večeras u Dvorani Krešimira Ćosića s uvjerljivih 90:65 svladali Dinamo te su tako s 2-1 u seriji izborili plasman u polufinale Prvenstva Hrvatske.

Zadrani su vodili od samog početka susreta, ali se nisu uspjeli odvojiti u prvoj četvrtini koju su okončali s vodstvom od 20:17. Dinamo je do svog jedinog vodstva na utakmici stigao košem Mik-Haila Burrella za 27:28, no onda je uslijedila velika serija domaćih od 12:1 kojom su po prvi put došli do dvoznamenkaste prednosti. Na poluvrijeme su izabranici Danijela Jusupa otišli s +12, a ta je prednost samo rasla kako se utakmica bližila kraju te su u konačnici slavili s velikih 25 poena razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najraspoloženiji u redovima Zadrana su bili Arijan Lakić s 23 poena (5/7 trica) i Luka Božić sa svojim standardnim svestranim učinkom od 19 poena, 10 skokova i 8 asistencija, dok su dvoznamenkasti još bili i Dario Drežnjak s 14 poena, Marko Ramljak s 11 te Leon Šantelj s 10. Kod poraženih je najefikasniji bio Ivan Vučić sa 16 poena, dok su po 11 ubacili heroj Dinamove pobjede u drugoj utakmici – Hrvoje Garafolić te Marin Vručinić.

Košarkaše Zadra u polufinalu očekuje veliki derbi i repriza prošlogodišnjeg državnog prvenstva protiv Cibone u kojoj imaju prednost domaćeg parketa. U drugom polufinalnom ogledu se sastaju Split i Cedevita Junior.

Komentari

Povezano