Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadru i Cedeviti Junior uvjerljive domaće, Ciboni i Dubravi tijesne gostujuće pobjede

Četiri susreta 1. kola FAVBET Premijer Lige odigrane su ove subote, a u njima smo vidjeli dva prilično jednosmjerna dvoboja u kojima su slavili domaćini te dva veoma napeta odakle su pobjede odnijeli gosti.

Pred oko 1000 gledatelja u Dvorani Krešimir Ćosić košarkaši Zadra su otpuhali s parketa goste iz Sinja, košarkaše Alkara. Doslovno nikakve šanse, pa niti za častan poraz, nisu večeras imali igrači trenera Damira Milačića, koji su od i napadački i obrambeno raspoloženih domaćina poraženi s 94:47. Najbolji strijelci Zadra su s po 14 poena bili Krševan Klarica i Vladimir Mihailović, a jednak je broj poena za Alkar, uz 10 prikupljenih skokova upisao Noah Gurley, koji je gostima donio i jedino vodstvo na utakmici – početnih 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita Junior je u Košarkaškom Centru Dražen Petrović nešto manje, ali ipak i dalje uvjerljivo, slavila protiv povratnika u Premijer Ligu nakon dvije sezone Vrijednosnica Osijek. Gosti su u ovoj utakmici nešto duže pružali otpor, odnosno čitavu prvu četvrtinu, da bi drugu Vitamini otvorili serijom 15:2 u prve četiri minute i otišli na visokih 37:21 te se ta distanca održala i na kraju prvog poluvremena, samo da bi prve četiri minute drugog ponovno bile kobne za goste, budući da domaćini serijom 15:3 odlaze na čak 28 poena prednosti (64:36) i tu priča o eventualnoj neizvjesnoj utakmici završava. U konačnih 95:70 domaćina 19 je poena ugradio Luka Krajnović, 16 je dodao Tahj Eaddy, dok je najbolji strijelac Brokera s 20 poena bio iskusni Mladen Primorac.

Solidno popunjena dvorana u Gospinom polju svjedočila je večeras veoma uzbudljivoj utakmici između domaćeg Dubrovnika i Cibone. U tek nešto više od osam minuta igre jedna od ove dvije momčadi su imale više od pet poena prednosti, pa je tako i sama završnica morala biti neizvjesna. Gospari su u posljednje dvije minute ušli polaganjem Ivana Gulina za 79:77, ali to su bili njihovi posljednji poeni na susretu. Još je pri vodstvu gostiju 82:79 na 18 sekundi prije kraja domaćin imao napad, ali Eyassu Worku promašuje dvije trice za produžetak, dok s druge strane Ivan Perasović pogađa oba slobodna bacanja za konačnih 84:79 za Cibonu, za koju je Krešimir Radovčić ubacio 22 poena, a Peter Jok 18. Najbolji strijelac Dubrovnika je s 24 poena bio Andrija Blatančić, dok je double-double učinak od 18 poena i 10 asistencija upisao Petar Dubelj.

Šibenka je na svome Baldekinu dočekala Dubravu, koja kući na istok metropole putuje pjevajući s pobjedom 81:77. Domaćini su vodili veliku većinu susreta, ali malo po malo Lavovi početkom posljednje četvrtine lagano preokreću rezultat u svoju korist, a jednim ubačenim slobodnim bacanjem Andreja Matića dolaze do 77:72 na 55 sekundi prije kraja susreta. Pokušali su potom domaćini brzim završavanjem napada te još bržim prekršajima u obrani isprovocirati preokret, ali u tome nisu uspjeli. Iskusni Jure Škifić predvodio je Dubravu s 23 poena, dok je 18 za Šibenku ubacio Renato Serdarušić.

Komentari

Povezano