Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadru lagana pobjeda u susjedskom derbiju, Dubrovnik uvjerljiv

Dvoboj Zadra i Šibenke imenima je najzanimljivija utakmica 13. kola FAVBET Premijer Lige, ali to odavno nisu utakmice s pretjeranom neizvjesnošću, pogotovo kada se igra u Zadru.

Tako je bilo i večeras, pošto su domaći košarkaši pred 600-tinjak gledatelja na Višnjiku s 85:68 na 60-ak kilometara dug put kući ispratili košarkaše Šibenke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narančasti su držali vodstvo prve tri minute, bili u egalu do konca prve četvrtine, a serijom 12:0 kojom su zatvorili prvu i otvorili drugu dionicu, Zadrani su nakon tri minute igre otišli na velikih 36:20, nakon čega se gosti ponovno bude i na krilima Mylesa Howarda i Luke Skorića tri minute prije kraja poluvremena stižu do zaostatka 41:35. Ipak, serijom 13:3 u koje su sve poene ugradili Marko Ramljak i Petar Vujačić, Zadrani zaključuju prvo poluvrijeme rezultatom 54:38.

Drugo poluvrijeme bilo je čisto odrađivanje posla za Zadrane, a Šibenčanima se ne može oduzeti trud da pokušaju utakmici vratiti neizvjesnost. Ipak, veća kvaliteta domaćih košarkaša nije im to dopustila te dva boda ostaju u Zadru.

Ramljak je s 25 poena bio najbolji igrač Zadra i čitavog susreta, dok su se kod gostiju istaknuli Skorić sa 16 te Makale Foreman s 15 ubačenih koševa.

U drugom današnjem susretu, košarkaši Dubrovnika su s visokih 108:87 slavili protiv Bosca, a ponovno ih je do pobjede, ovaj puta s 25 poena, predvodio Filip Vujičić, dok je 22 poena za goste ubacio 18-godišnji Matej Akrap.

Komentari

Povezano