Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadru prva pobjeda u finalnoj seriji

Košarkaši Zadra stigli su do pobjede u prvom susretu finala HT Premijer Lige, slavivši protiv Splita u sjajnoj atmosferi na Gripa sa 85:76. Bila je ovo i prva zadarska pobjeda nad Splitom u svim natjecanjima ove sezone.

Splićani bolje ulaze u susret i nakon četiri minute igre vode 14:7, da bi do konca prve dionice upisali svega dva poena, a gosti 17 za njihovo vodstvo 24:16. Puhali su Žuti konstantno za vratom Zadranima u drugoj četvrtini, da bi poenima Shannona Shortera stigli do vodstva 39:37 u 18. minuti, a isti je igrač ubačajem za 46:42 zaključio prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ritmu koš za koš protekla je treća četvrtina, uz čak osam izmjena u vodstvu, za 59:58 u korist Splita uoči posljednjih deset minuta. Njih uspješnim floaterom otvara Roko-Leni Ukić, da bi u sljedeće četiri minute Zadrani napravili seriju 11:2.

U tim trenucima domaća je klupa potpuno izgubila fokus s utakmice, ulazivši u bespotrebne rasprave sa sucima, gdje je cijela domaća momčad izgubila previše energije, a Zadrani to iskorištavaju da dođu do 78:66 dvije minute prije kraja. Pokušali su Splićani visokim zonskim presingom u obrani i brzim završecima napada do kraja susreta smanjiti zaostatak, ali bezuspješno.

Fenomenalan je kod pobjednika s 22 poena bio Luka Božić. Uz njega je impresivni nastup imao Karlo Žganec koji je upisao double-double učinak od 17 poena i 13 skokova. Kod Splita je 17 poena upisao Shorter. Drugi susret na rasporedu je u četvrtak u 20 sati, ponovno na Gripama.

Komentari

Povezano