Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadru susjedski derbi, Cibona teško sa Škrljevom

Odigrano je nekompletno posljednje 22. kolo prvoga dijela HT Premijer Lige, te nam slijedi natjecanje u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, čiji su sudionici bili poznati i prije ovoga vikenda.

🏀 U prvom susretu kola Zadar je u susjedskom derbiju s 82:62 svladao Šibenku. Dojam je možda bio i uvjerljiviji od konačnog rezultata, a uz to je trener Zadra Danijel Jusup dao određenu minutažu i mlađim igračima. Na koncu 19 poena Darija Drežnjaka kod pobjednika, te 20 poena i 13 skokova Patrika Jambrovića u dresu Šibenke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

🏀 Split je još uvjerljivije slavio u Zagrebu kod Bosca. U konačnih 104:71 su po 18 poena ugradili Amerikanci Shannon Shorter i Lewis Sullivan, dok je 21 poen za Bosco ubacio Luka Krajnović.

🏀 Još jedan zagrebački predstavnik uvjerljivo je poražen na svome parketu. U Draženovom domu Zabok je s pomalo iznenađujuće visokih 107:83 bio bolji od Dinama. Kod Zaboka su čak trojica igrača ubacila preko 20 poena – Marko Perović je na 26 ubačaja nadodao 11 skokova, Lukša Buljević ubacio je 23 poena, a jedan manje nadodao je kapetan Antonio Črnjević. Kod Dinama vrijedi istaknuti 21 poen Ivana Vučića.

🏀 Konačnih 100:87 Cedevite Junior protiv Alkara zvuči dobro za Sinjane s obzirom da su 11 minuta prije kraja imali zaostatak od velika 32 poena, ali njihovi su se mladići bolje snašli u takozvanom “garbage time” te smanjili na oku ugodnijih -13. Vitamine je do pobjede s 19 poena predvodio Josip Batinić, dok se kod Alkara sa 16 ubačenih koševa istaknuo Mladen Tomašević.

🏀 U posljednjem susretu kola Cibona je s tijesnih 89:85 slavila na Mavrincima kod DepoLink Škrljeva. Iako se kraju treće četvrtine (rezultat 48:67) činilo da Cibosi imaju potpunu kontrolu nad rezultatom, u posljednju dionicu kao da je ušla neka druga momčad Škrljeva. Lagano su domaćini topili prednost Cibone, da bi s dvije trice Griffina Rammea minutu i pol prije kraja stigli na 77:80.

Za potpuni preokret nisu imali snage, a Borna Kapusta je s druge strane ostao prilično miran te pogodio 7 od 8 slobodnih bacanja do kraja susreta, te dva boda putuju u Zagreb. Upravo je Kapusta s 21 poenom i 7 asistencija bio najbolji pojedinac Vukova, dok su Škrljevo predvodili Amerikanci – Derryck Thornton s 27 ubačaja te Ramme s 21.

U Ligi za Prvaka tako će nastupati Cedevita Junior, Cibona, Zadar, Split, Šibenka i Furnir, dok su u Ligi za ostanak Dinamo, Zabok, Alkar, Bosco, Gorica i DepoLink Škrljevo. Nakon što završi ligaški dio natjecanja, prve dvije momčadi iz Lige za ostanak pridružiti će se u diogravanju sastavima iz Lige za prvaka, posljednja momčad ispada direktno u Prvu Ligu, dok pretposljednji sastav Lige za ostanak ići u borbu s poraženim finalistom doigravanja Prve Lige. Pobjednik tog dvoboja nastupati će u HT Premijer Ligi i sljedeće sezone

Komentari

Povezano