Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadru tricaški dalmatinski derbi

Branitelji naslova prvaka FAVBET Premijer Lige, košarkaši Zadra, večeras su u svojoj Dvorani Krešimir Ćosić s 88:80 svladali svoje dalmatinske rivale, košarkaše Splita, na otvaranju 7. kola ovog natjecanja.

Nešto više od 1500 gledatelja okupilo se večeras na zadarskom Višnjiku da bi prvi puta od prošlosezonskog finala prisustvovali dvoboju Zadra i Splita. Bila je to jako uzbudljiva i prevrtljiva utakmica, s nekoliko atraktivnih momenata. Obje momčadi bile su veoma napadački raspoložene, s posebno naciljanim nišanskim spravama iza linije 6.75 – Zadar je ubacio 10 trica, a Split 16 uz čak 55% preciznosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvećih osam poena prednosti neke od momčadi imao je Zadar, kada je koncem prve četvrtine Marko Ramljak pogodio tricu za 28:20. Splićani su se približili već početkom druge četvrtine, kroz čiji se nastavak igralo praktički koš za koš, pa Zadar na veliki odmor odlazi s prednošću 44:42.

Devetnaesta izmjena u vodstvu u drugom poluvremenu donijela je Zadru prednost od 79:78 dvije minute prije kraja susreta, a tu prednost su domaćini do kraja susreta uspjeli sačuvati, da bi konačnih 88:80 postavio Karlo Žganec slobodnim bacanjima.

Upravo je Žganec s 19 poena i sedam skokova bio najbolji zadarski igrač večeras, a poen manje uz osam skokova upisao je Arijan Lakić. Najraspoloženiji kod Splita je s 20 poena bio D.J. Funderburk.

Komentari

Povezano