Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zagreb i Nexe i nakon 13 kola stopostotni u domaćim ligama

S obzirom da se u 12. kolu odlučilo koji su sudionici lige za prvaka, rezultatski je ovo kolo jedino bilo bitno ekipama koje će nastupiti u ligi za ostanak, jer se ti bodovi prenose dalje.

Od zanimljivijih rezultata, istaknimo kako je u ligi A Trogir ostvario pobjedu na domaćem parketu svladavši Goricu, a Karlovac je bio bolji od Moslavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ligi B vrijedi ostvariti gostujuću pobjedu Dubrave nad Metkovićem.

LIGA A

GRK Varaždin 1930 – RK Zagreb 29:42 (18:24)

Posljednju utakmicu ovog kola odigrali su prva i treća ekipa lige A. Domaća ekipa nije nastupila u najjačem sastavu zato što im ova utakmica rezultatski ne donosi ništa. Igračima iz drugog plana se pružila prilika da zaigraju protiv ljudi koje redovito gledaju u Ligi prvaka. Razlog zašto su pojedinci susret pratili s klupe je što ih tijekom tjedna čeka kup utakmica u Bjelovaru.

Prvih 15 minuta je Zagreb napravio razliku od 4 pogotka prednosti te je na poluvrijeme otišao s mirnih +6, iako smo sigurni da Andrija Nikolić nije bio zadovoljan s igrom u obrani. U nastavku utakmice je Zagreb preko svojih krila istrčao dosta kontranapada te je najveća prednost na utakmici bila +14 za goste iz glavnog grada. Davor Ćavar je drugi vikend za redom odigrao sjajnu utakmicu i postigao 10 pogodaka za goste. Kod domaćina je najraspoloženiji bio Tin Vrbanec sa 7 pogodaka.

MRK Trogir : HRK Gorica 28:26 (15:14)

Bio je to najzanimljiviji dvoboj 13. kola Lige A i izuzetno bitna utakmica za obje ekipe, zato što su to bodovi koji se prenose u ligu za ostanak. Gosti su bolje otvorili susret te su kontrolirali vodstvo do 25. minute. Iako je Gorica vodila većinu prvog poluvremena, prednost bi bila izraženija da su igrači Gorice imali pomoć svojih vratara. Do kraja poluvremena pogocima Tončija Ivaniševića i Luke Piteše Trogir odlazi na predah s minimalnim vodstvom.

Izjednačena utakmica se igrala do 52. minute kada je spomenuti Piteša postigao gol za 25:22. Obje ekipe i u idućem kolu igraju protiv direktnih konkurenata za ostanak u ligi. Trogir odlazi u Kutinu na gostovanje kod Moslavine, dok Gorica dočekuje Osijek. U domaćim redovima je sjajnu utakmicu odigrao Luka Piteša postigavši 11 pogodaka.  Hrvoje Ceković je bio najraspoloženiji igrač Gorice s 9 pogodaka.

RK Osijek : MRK Sesvete 23:34 (13:16)

Jasno je bilo kako su Sesvete bile izraziti favorit u ovoj utakmici, no domaćin je bio siguran u svoju kvalitetu i vjerovali su kako mogu napraviti iznenađenje. Do 15.minute su Sesvete vodile, a u periodu od 15. do 20. minute Osijek radi seriju 3:0 i dolazi u minimalno vodstvo. Sesvete uzvraćaju istom mjerom i u pet minuta vraćaju vodstvo. U prvih petnaest  minuta drugog poluvremena je odlučena utakmica jer igrači Igora Vorija serijom 11:2 zaključuju priču na istoku Hrvatske i lagano dolaze do nova dva boda. Najbolji pojedinac utakmice je bio igrač Sesveta Patrik Hršak koji je postigao 10 pogodaka i asistirao 4 puta za pogodak.

HRK Karlovac : RK Moslavina 35:29 ( 14:11 )

Karlovac je u posljednjih 4 susreta stigao do 3 pobjede i to protiv ekipa koje će s njima igrati ligu za ostanak. Činilo se pred mjesec dana kako je Karlovac uz Kaštelu glavni kandidat za ispadanje, no sada su uhvatili priključak s ostalima. Imaju problema s ozljedama što se i vidjelo u ovotjednoj kup utakmici s RK Zametom gdje je Zamet došao do neočekivano lagane pobjede s obzirom na to da 3 igrača iz prve postave nisu nastupila zbog ozljede. Prvo poluvrijeme je proteklo u znaku domaćina. Kontrolirali su utakmicu i u jednom trenutku imali prednost od 5 pogodaka, ali zahvaljujući vrataru Stipi Puriću Moslavina je na predah otišla s rezultatom 14:11. U nastavku je Karlovac bio smireniji u realizaciji što je rezultiralo vodstvom Karlovca 22:14 u 43. minuti. Golom Darka Krndelja u 54.minuti je Moslavina smanjila rezultat na 28:25, no za nešto više nije bilo snage i mogućnosti. Patrik Mrljak je bio najraspoloženiji igrač s 8 pogodaka sa stopostotnom realizacijom.

Standings provided by Sofascore

LIGA B

RK Metković – Mehanika : RK Dubrava 21:23 (8:11)

Metković je u velikoj krizi prvenstveno iz zbog toga što im je ozlijeđen najbolji igrač ekipe Domagoj Grizelj. David Šunjić se oporavio od prošlotjednog udarca u rame protiv Poreča, ali odigrao je u prvome poluvremenu ispod razine što je Dubrava iskoristila i krajem prvog poluvremena imali vodstvo od 3 pogotka. Vratio se Metković u vodstvo u 40. minuti golom Tonija Jakića. Do 50. minute je trajalo radost i veselje navijača domaće ekipe. U posljednjih 10 minuta Martin Tomšić postiže 4 pogotka za goste i postaje junak zbog kojeg bodovi idu prema istočnome dijelu Zagreba. Metkoviću slijedi teško gostovanje protiv iskusne ekipe KTC-a iz Križevaca. Ekipa Dubrave na domaćem parketu će ugostiti rukometaše Rudara iz Ruda.

RK Rudar : RK Poreč 35:35 ( 19:16 )

Utakmica koja je tijekom čitavih 60 minuta djelovala kao prijateljski susret. Sustav natjecanja je to dozvolio pa obje ekipe nisu imale rezultatski imperativ jer im ti bodovi neće ništa značiti. Poreč je odigrao susret u kombiniranome sastavu gdje je primjerice Matija Rađaković odgledao utakmicu s klupe, a Vedran Mataija nije niti putovao prema Rudama. Bez obzira na to djelovali su kao bolja momčad na terenu, a iako je Rudar do posljednjih 20 minuta bio u vodstvu, izgledalo je kao da će Poreč uzeti dva boda. 4 sekunde prije kraja je Petar Krupić pri rezultatu 35:35 izborio sedmerac, a Marko Bajan preuzeo je odgovornost i pogodio prečku. Zanimljiva utakmica koja nije imala rezultatski smisao i nije jedina u ovome kolu gdje su treneri ekipa gledali kako će poštedjeti  neke svoje igrače. Treba pronaći način gdje će svaka utakmica regularnog dijela imati rezultatski smisao kako bi privukli gledatelje u dvorani i pred malim ekranima.

RK Bjelin Spačva Vinkovci : RK KTC Križevci 31:33 ( 16:17 )

Gosti su prihvatili poklon domaće ekipe i osvojili dva boda. KTC je pokazao za nijansu više želje i angažmana u odnosu na domaćina. Prvih 15 minuta je domaćin imao vodstvo koje je trajalo do 24.minute kada je Jakov Dujmović postigao pogodak za rezultat 13:14. Konstantno je KTC imao prednost od 2 do 3 gola sve do 57. minute kada je Marin Marić smanjio rezultat na samo gol zaostatka. U idućem napadu gostiju Toni Ezgeta postiže pogodak za konačni rezultat 33:31. Spomenuti Ezgeta je predvodio ekipu Križevaca s 8 pogodaka, a u redovima Spačve je najraspoloženiji bio Marin Marić sa 6 pogodaka.

RK Ribola Kaštela : RK Nexe 25:34  ( 13:18 )

Vratar Ribole Kaštele je zaslužan zašto Nexe nije slavio s dvoznamenkastom razlikom, pogotovo u prvome poluvremenu gdje su čak i stigli na gol zaostatka. Ipak, do kraja poluvremena se Nexe uozbiljio i otišao na predah s 5 pogodaka prednosti. U drugome poluvremenu je Nexe istrčao na teren u puno ozbiljnijem tonu i ostvarili još jednu pobjedu, iako je nakon utakmice trener Branko Tamše izjavio kako nije zadovoljan načinom na koji je njegova momčad odigrala prvih 30 minuta protiv domaćina. U redovima gostiju su najraspoloženiji bili Andraž Velkavrh i Manuel Štrlek s 5 pogodaka.

Standings provided by Sofascore

Najbolja sedmorka 13.kola PAKET 24 Premijer lige :

Vratar : Luka Baković ( MRK Trogir )

Lijevo krilo : Davor Ćavar ( RK Zagreb )

Lijevi vanjski : Luka Piteša ( MRK Trogir )

Srednji vanjski : Martin Tomšić ( RK Dubrava Zagreb )

Desni vanjski : Toni Ezgeta ( RK KTC Križevci )

Desno krilo : Patrik Mrljak ( HRK Karlovac )

Pivot : Davor Maričić ( RK KTC Križevci )

Komentari

Povezano