Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zagreb protiv Pick Szegeda vodio četiri razlike, pa na kraju izgubio

U susjednoj Mađarskoj odigran je susret 6. kola EHF Lige prvaka između Pick Szegeda i RK Zagreb. Igrači Nenada Šoštarića na kraju su tijesno poraženi rezultatom 27:26.

Za domaću ekipu nastupila su tri hrvatska igrača, Luka Stepančić, Marin Jelinić i Mario Šoštarič. Zagrebaši su loše ušli u susret, a u prilog tome ide činjenica da je semafor u petoj minuti pokazivao 3:0 za domaćina. Nakon toga Zagreb se budi te dolazi do svog prvog vodstva u 17. minuti. Minutu kasnije kod domaćina izravni crveni karton dobiva Slovenac Borut Mačkovšek nakon opasnog starta prema licu Miloša Kosa. Zagreb je do kraja poluvremena održavao ranije stečenu prednost pa se na pauzu otišlo s rezultatom 13:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog dijela nekoliko velikih obrana upisao je vratar Matej Mandić, čime je pomogao Zagrebu da se prvi put odvoji na +4. Tolika prednost nije dugo trajala s obzirom da je Szeged u 41. minuti vratio utakmicu u egal.

Nakon toga utakmica se svela na igru gol za gol, uz konstantne promjene vodstva dvaju ekipa. U zadnjih pet minuta ušlo se s rezultatom 25:25. Pogodak Mateja Gabera za 27:26 dvije minute prije kraja ispostavio se u konačnici ključnim.

U momčadi Pick Szegeda najbolji pojedinac bio je Miguel Soares s četiri pogotka i pet asistencija. Zagreb su predvodili Miloš Kos s pet pogodaka te Luka Lovre Klarica i Timur Dibirov s po četiri pogotka. U idućem kolu Zagreb će dočekati poljski Kielce 16. studenog.

Komentari

Povezano