Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zagreb u napetoj završnici poražen od Kolstada

Treće kolo rukometne Lige prvaka otvoreno je dvama susretima skupine B u kojima su snage odmjerili Kolstad i Zagreb te Aalborg i Magdeburg.

Rukometaši Zagreba su na gostovanju kod aktualnog prvaka Norveške upisali drugi poraz sezone, a domaćini su slavili s 29:25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli lavovi su slabo ušli u utakmicu na tragu čega je Kolstad već u 8. minuti poveo s četiri razlike. Uz nekoliko dobrih dionica s obje strane u toku prvog poluvremena, Skandinavci su najveće vodstvo od pet pogodaka prednosti dohvatili u dva navrata, da bi Zagrepčani fenomenalnom serijom 5:0 u posljednjih pet minuta poravnali rezultat. U konačnici, na predah se otišlo s 13:13.

Nastavak je donio izjednačenu igru u kojoj je Zagreb većim dijelom lovio zaostatak za domaćinima. Odlučujući trenuci odvili su se desetak minuta uoči kraja susreta kada se Kolstad s tri gola u nizu dočepao sigurne prednosti koju je do kraja susreta zadržao za prvu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka.

Pobjedničku je momčad predvodio Sigvaldi Bjorn Gudjunsson s 11 pogodaka, dok je u redovima hrvatskog prvaka najbolji bio Luka Kovre Klarica s osam golova. Matej Mandić upisao je jedanaest obrana, a u završnici ogleda s tri je obrane doprinos dao i Ante Grbavac. S druge strane, Torbjorn Suttrup Bergerud zaustavio je također 11 udaraca.

RK Zagreb u idućem kolu dočekuje Pick Szeged, a dvoboj je na rasporedu 9. listopada.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano