Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zagrebački klubovi potpisali nove igrače

Veoma aktivni na tršištu postali su naši košarkaški Premijerligaši proteklih dana, a posebice se to odnosi na zagrebačke klubove. Tako su nove igrače potpisali Cedevita Junior, Dinamo i Furnir Dubrava.

Vitamini su u svoje redove doveli 198 centimetara visokog krilnog centra Martina Jelića, koji je prošle sezone nosio dres DepoLink Škrljeva. U redovima Zelenih ovaj 24-godišnji Šibenčanin je bilježio 12.5 poena i 3.5 skoka po utakmici, uz 50% šuta iz igre. Karijeru je započeo u rodnom gradu, noseći dresove Jolly JBS-a i Šibenke, da bi preko njemačkih trećeligaša BSW Sixers i Rist Wedel stigao u Škrljevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je iz susjedne Velike Gorice vratio Ivana Nakić-Vojnovića, 206 cm visokog igrača koji pokriva obje unutarnje pozicije, a u momčadi Gorice odigrao je jednu sezonu, bilježivši 6.1 poena i 4.0 skoka u 45 utakmica domaćeg prvenstva i ABA2 Lige. Jedini klub za kojeg je ovaj 24-godišnji Zagrebčanin nastupao prije Gorice bio je upravo Dinamo.

Član U20 reprezentacije Hrvatske koja je ranije ovog ljeta ispala u B Diviziju Eurobasketa Andrej Matić novi je igrač Furnira, u kojeg dolazi iz redova Bosca. Riječ je o 20 cm visokom krilu, fizički veoma nadarenom igraču, koji uz dobar rad na nekim košarkaškim elementima može napraviti dobru košarkašku karijeru. Prošle je sezone za Bosco nastupio u 31 utakmici, te pritom upisivao 9.1 poena, 3.0 skoka, 2.2 asistencije i 1.7 ukradenu loptu po susretu.

Komentari

Povezano