Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zaključena spustaška sezona slovenskim i austrijskim slavljem

Danas je u Andori započela završnica Svjetskog kupa u alpskom skijanju, a prvog dana natjecanja održane su utrke spusta u obje konkurencije.

U muškoj konkurenciji je slavio Austrijanac Vincent Kriechmayr koji je ciljem prošao u vremenu 1:26.59, što je bilo samo 9 stotinki brže od sunarodnjaka Romeda Baumanna koji nastupa pod njemačkom zastavom te 13 stotinki brže od trećeplasiranog Nijemca Andreasa Sandera. Zaostatci su u ovom spustu bili jako mali pa je tako 13.-plasirani Kanađanin James Crawford zaostajao samo 76 stotinki sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone smo u muškom spustu vidjeli svega dva pobjednika – Kriechmayra (4) i Norvežanina Aleksandra Aamodta Kildea (6). Takav scenarij u spustu nije zabilježen od sezone 1974./75. Tada je Franz Klammer slavio u 8 od 9 spusteva, dok je preostalu pobjedu, u Megèveu upisao Walter Vesti. Kilde je osvojio Mali kristalni globus sa 760 bodova, 146 više od Kriechmayra.

U ženskoj konkurenciji je uvjerljivo pobijedila Slovenka Ilka Štuhec ušavši u cilj u vremenu 1:30.35 što je bilo 51 stotinku brže od Talijanke i osvajačice Malog kristalnog globusa, Sofije Goggije. Postolje je kompletirala Švicarka Lara Gut-Behrami sa 81 stotinkom zaostatka.

Osmim ovosezonskim postoljem u spustu, Goggia je izjednačila rekord kojeg sada drži zajedno s Austrijankama Renate Götschl (2003./04.) te Annemarie Moser-Pröll (1972./73.). Goggia je osvojila ukupno 740 bodova u spustu, 189 više od drugoplasirane Slovenke Štuhec.

Sutra su na rasporedu utrke superveleslaloma.

Komentari

Povezano