Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zalaegerszeg osvojio prvi kup u 103 godine

U sjeni događanja u najjačim ligama svijeta jučer je odigrano finale mađarskog kupa. U njemu su se sastali klubovi koji nikada nisu osvojili kup – drugoligaš Budafoki MTE i Zalaegerszeg. Pobjedu je nakon dva kasna gola u produžetcima s 0:2 odnio Zalaegerszeg.

Golove su zabili Daniel Nemeth u 117. minuti i Szabolcs Salay u 122. minuti. To je tek drugi trofej za ovaj klub nakon što su u sezoni 2001/2002 bili prvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće sezone su u kvalifikacijama za Ligu prvaka prvo izbacili tadašnjeg prvaka Hrvatske NK Zagreb, nakon domaće 1:0 pobjede, da bi na Kranjčevićevoj gubili 2:0 pogocima Krune Lovreka i Damira Milinovića. U 87. minuti uzvratnog susreta Mađari su izborili kazneni udarac, kojeg je u pogodak pretvorio Urbán, te odveo ZTE dalje na račun golova u gostima.

Kasnije su u Ligi prvaka u prvoj utakmici pobijedili Manchester United 1:0 prije nego što su na Old Traffordu poraženi 5:0. United je te sezone bio prvak sa samo pet poraza što dovoljno govori o kvaliteti tadašnje ekipe Zalaegerszega.

Što se Budafokija tiče, oni ostaju na jednom klupskom trofeju iz 2016/2017 kada su bili prvaci druge lige u kojoj igraju i sada. Nažalost za nogometne romantičare nećemo gledati drugoligaša u pretkolima konferencijske lige, ali Zalaegerszeg je zasluženo osvojio prvi kup u 103 godine dugoj povijesti.

Komentari

Povezano