Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Započele kvalifikacije za Ligu Prvaka: iznenađenje u Litvi, potop Crnogoraca

Stadion Aukstaitijos u litvanskom gradu Panevėžysu bio je domaćin prve ovosezonske utakmice svih UEFA-inih natjecanja, u kojoj je domaći FK Panevėžys u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu Prvaka ugostio finskog prvaka HJK iz Helsinkija.

Bio je tek deveti europski susret u povijesti domaćeg kluba, a s konačnih 3:0 došli su do druge europske pobjede, dok je HJK ubilježio treći poraz u petom susretu protiv predstavnika Litve u europskim natjecanjima. Strijelci za domaćine u susretu koji je pratilo tek nešto više od 1000 gledatelja bili su Ernestas Veliulis u 17. minuti, Nicolás Gorobsov u 65. iz kaznenog udarca te Noel Mbo dvije minute kasnije, a vodstvo su obranili unatoč tome što su posljednjih 20-ak minuta igrali s igračem manje zbog drugog žutog kartona kojeg je zaradio Cheikhou Dieng.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj dvaju južnoeuropskih momčadi odigran je na stadionu Ta’ Qali u glavnom gradu Malte La Valletti, gdje su Ħamrun Spartansi ugostili Lincoln Red Impse iz Gibraltara. Domaćini, za koje je cijelu utakmicu odigrao naš Roko Prša, su već u 10. minuti ostali s igračem manje, nakon što je crveni karton zaradio Brazilac Elionay. Jedini pogodak na utakmici postigao je u 37. minuti Ethan Britto, za 1:0 28-erostrukog prvaka Gibraltara, a brojčano stanje na terenu se izjednačilo u 45. minuti kada je Lincolnov napadač Kike Gómez dobio drugi žuti karton.

Crnogorski predstavnik Dečić teško je stradao na gostovanju u Walesu, gdje ih je s 3:0 porazio TNS. Stvari su bile riješene već nakon prvih 45 minuta, u kojima je dva pogotka za velšane zabio Brad Young, a jedan dodao Danny Davies. Bio je ovo peti europski susret i četvrti poraz Dečića, uz tek jedan neodlučen rezultat, a igrali su protiv predstavnika Kosova, Bjelorusije i sada Walesa, što samo po sebi govori u kakvom se stanju nalazi klupski nogomet naših južnih susjeda.

Zanimljiv dvoboj odigran je u Andori, gdje je kosovski prvak Ballkani nakon preokreta s 2:1 svladao UE Santa Colomu. Bio je ovo 17. europski susret andorskog predstavnika u kojima je ubilježio jednako toliko poraza, ali u ovom susretu bili su blizu prvog neodlučenog rezultata. Poveli su domaćini u 22. minuti pogotkom Youssoufa El Ghazouija, ali u netom prije kraja prvog poluvremena iz kaznenog udarca izjednačuje Lindon Ermellahu, da bi pobjedu Ballkaniju u 93. minuti donio bivši igrač Dinama, Rijeke i Hrvatskog Dragovoljca Bernard Karrica.

Ništa zanimljivo osim crvenog kartona u 81. minuti gostujućeg igrača Darragha Nugenta nismo vidjeli u bodulskom susretu između islandskog Víkingura i Shamrock Roverska iz Republike Irske. Kažu da su otočani škrti, a to su svojom izvedbom na terenu prezentirali igraču obaju momčadi sinoć na stadionu Víkingsvöllur.

Iako je bio tek 9. srpnja, san o igranju u Ligi prvaka prekinut je za prvaka San Marina, momčad Virtusa, koja je na svom terenu s visokih 1:7 poražena od rumunjskog FCSB-a. Svega tjedan dana nakon što je za Rumunjsku nastupio protiv Nizozemske u osmini finala Europskog prvenstva, kapetan FCSB-a Darius Olaru krenuo je od početka susreta na travnjaku stadiona Serrevalle, a na vratima rumunjske momčadi stajao je rezervni reprezentativni vratar s Eura, Ștefan Târnovanu. Olaru je na kraju susret završio trogotkom, a po dva zgoditka postigli su David Popa i David Miculescu, dok je utješni gol za domaćine u 88. minuti postigao Manuel Battistini.

Komentari

Povezano