Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Započele ljetne razmjene: Thunder poslao Giddeyja u Bullse za Carusa

NBA finale je završilo te nas sad čeka ljetna pauza koju će obilježiti ovogodišnji draft, free agency i brojne razmjene. Svega dva dana nakon što su Boston Celticsi osvojili naslov, američke vijesti su izvjestile o prvom tradeu.

Naime, Oklahoma City Thunder je razmjenila 21-godišnjeg razigravača 203 centimetra visoke stature Josha Giddeyja za Alexa Carusa – beka Chicago Bullsa prepoznatljivog po svojim obrambenim kvalitetama.

Ovom razmjenom Thunder je dobio jednog od najprovjerenijih role igrača lige koji donosi kvalitete u oba smjera. Caruso, koji je dva puta bio član obrambenog tima godine, je ove sezone šutirao izvrsnih 40 posto za tri poena, dok će na drugoj strani terena dodatno pojačati obranu OKC-a čiji su Luguentz Dort i Shai Gilgeous-Alexander jedni od najboljih defanzivaca lige po naprednim statistikama.

Mladi Giddey je bio šesti izbor na draftu 2021. godine, a njegove su prve dvije sezone u NBA-u bile zadovoljavajuće. Ove godine Australac je bilježio pad u minutaži, dok su se njegovi nedostatci u realizaciji najviše vidjeli u doigravanju kad je morao preseliti na klupu u seriji protiv Dallas Mavericksa. Giddey će u Chicagu dobiti priliku za revitalizirati svoju karijeru koja je prethodne sezone napravila korak unazad. Od Bullsa se očekuje da neće produžiti ugovor nominalnom prvom playmakeru Lonzu Ballu čime će Giddeyju dati maksimalnu slobodu u kreaciji.

Komentari

Povezano