Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Zašto je poništen Osijekov gol?

U Osijekovoj pobjedi protiv Istre na Pampasu, pri rezultatu 1:0 za domaćine, poništen je zgoditak Osijekovog braniča Andrea Duartea. Na kraju je sastav Zorana Zekića slavio s dva gola prednosti, 3:1, tako da sporna situacija nije imala utjecaja na ishod utakmice, ali je svejedno izazvala kontroverzije, ponajviše zbog svoje bizarnosti.

Naime, nakon izvedenog kornera, navijač je zvižnuo zviždaljkom i na taj način prevario gostujuće nogometaše koji su stali s igrom. Sudac ogleda Jakov Titlić ponajprije je pokazao na centar priznavši pogodak, no u konačnici se ispravio i igra je nastavljena podbacivanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravila nogometne igre za navedenu situaciju predviđaju sljedeće (Sudac – Vanjski utjecaji): “Gledatelj zviždi zviždaljkom koja ometa igru – igra se zaustavlja i nastavlja spuštanjem lopte.”

Iako je izvorno Titlić dodijelio gol Osiječanima, on ima pravo promijeniti svoju odluku ako prethodno nije došlo do nastavka igre. Time ostaje jedino upitno zašto Titlić nije odmah poništio gol jer je cijeli Pampas mogao čuti zvižduk, pogotovo ako uzmemo u obzir na to da je ušao i u raspravu s Istrinim nogometašima koji su mu odmah sugerirali na načinjenu pogrešku.

Komentari

Povezano