Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Završen još jedan hrvački dan u Parizu, Iranu prvo zlato na Igrama

Podijeljene su nove hrvačke medalje na Olimpijskim igrama. Danas na rasporedu bila finala u kategorijama do 77 i 97 kilograma grčko-rimskim stilom za muškarce te do 50 kilograma za žene slobodnim stilom.

U kategoriji do 77 kilograma zlato je osvojio je Japanac Nao Kusaka koji je u finalu slavio s 5:2 protiv Kazahstanca Demeu Zhadrayeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončanu medalju dobili su Armenac Malkhas Amoyan koji pobijedio Uzbekisanca Arama Varadnyana s 6:5 i Kirgiz Akzhol Makhmudov koji je bio bolji od Azerbajdžanca Sanana Suleymanova.

U onoj težoj kategoriji zlato ide Iranu, nakon što je Saravi Mohammadhadi sa 4:1 bio bolji od Armenca Arthura Aleksanyana. Irancu je ovo druga medalja na Olimpijskim igrama nakon što je bio treći u Tokiju.

Broncu su osvojili Uzur Dzhuzupbekov iz Kirgistana i Kubanac Gabriel Alejandro Rosillo Kindelan.

Kod žena su brončane medalje osvojile Kineskinja Feng Ziqi kojoj je to prva olimpijska medalja u karijeri te Yui Susaki, najveća favoritkinja koja je šokantno ispala ranije od Indijke Vinesh.

Za zlatnu medalju su se borile Kubanka Yusneylis Guzman Lopez i Amerikanka Sarah Ann Hildebrandt. Amerikanka je slavila s 3:0 nakon što je upisala poena u prvom krugu, a jedan u drugom.

Komentari

Povezano