Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Završen regularni dio Paket 24 Premijer lige

Završeno je posljednje kolo regularnog dijela Paket 24 Premijer lige. Ekipe odlaze na zasluženi odmor nakon kojeg im slijede pripreme za nastavak sezone. U ligi A je Moslavina slavila na domaćem parketu protiv Trogira i osvojila vrlo bitna dva boda. U ligi B Rudar je iznenadio Dubravu na domaćem parketu, a KTC nakon pobjede protiv Metkovića u ligu za ostanak ulazi s najvećim brojem bodova.

RK Zagreb – HRK Karlovac 40:29 (19:14)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurna pobjeda domaćina za kraj regularnog dijela sezone. S maksimalnih 28 bodova je Zagreb završio natjecanje u ligi A. Rezultatska neizvjesnost je trajala do 25. minute kada je Edin Klis postigao pogodak za 16:10. U drugome poluvremenu prednost domaćina se povećavala te je konačni rezultat utakmice bio 40:29.

Karlovcu je ova utakmica bila najlakša u polusezoni jer nisu ništa mogli izgubiti. Prvo kolo lige za ostanak Karlovac otvara na domaćem terenu gdje će ugostiti ekipu Dubrave. Zagreb svoj put u ligi za prvaka otvara domaćom utakmicom protiv vinkovačke Spačve. Najraspoloženiji pojedinci ovog susreta bili su Ivan Čupić i Davor Ćavar sa 7 pogodaka.

MRK Sesvete – GRK Varaždin 1930 38:32 (18:15)

Dvoboj ekipa koje će se ponovno susresti u 4. kolu lige za prvaka je završio sa 70 pogodaka. Obrane su bile s obje strane u drugome planu i naglasak je bio na napadu. Nakon prvih 15 minuta utakmice na semaforu je stajao rezultat 10:7 za domaću ekipu.

U svega dvije minute Varaždin radi seriju 4:0 te se vraća u rezultatski egal. Do kraja poluvremena Sesvete su iskontrolirale utakmicu i otišli na odmor s 3 pogotka prednosti. Do 40. minute je Varaždin bio rezultatski na životu, no uslijedila je serija 5:0 u periodu od 40. do 46. minute i utakmica je bila završena jer su domaćini mirno utakmicu priveli kraju. Najraspoloženiji igrač u domaćoj ekipi je bio Filip Turčić s 8 pogodaka, a s istim brojem pogodaka kod gostiju Matej Tači.

HRK Gorica – RK Osijek 40:26 (21:13)

Očekivala se izjednačena utakmica jer je Gorica imala samo bod više od Osijeka. Prvih 20 minuta je bilo rezultatski zanimljivo pratiti utakmicu iako se i u otvaranju utakmice vidjelo kako će Gorica osvojiti dva boda. Gosti su odigrali najlošiju utakmicu u ovoj polusezoni i slijedi im grčevita borba za ostanak.

Posljednjih 5 utakmica ekipa Osijeka ne zna za pobjedu i sigurno će morati nešto mijenjati u zimskoj pauzi. Gorica se probudila na vrijeme i nakon dolaska Tomislava Mesarova na klupu igraju puno bolji i kvalitetniji rukomet nego na početku sezone. Obje ekipe u ligi za ostanak kreću s domaćim utakmicama. Gorica dočekuje Rudar iz Ruda dok Osijek na Zrinjevcu dočekuje Metković – Mehaniku.

RK Moslavina – MRK Trogir 24:23 (14:13)

Derbi 13. kola lige A. Obje ekipe su htjele osvojiti posljednje bodove koji se prenose u ligu za ostanak. Domaćin sjajno otvara utakmicu i nakon prvih deset minuta su imali prednost od 5 pogodaka. Trogir do kraja poluvremena hvata zaostatak i na odmor su otišli s minimalnim zaostatkom. Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti te su do 45. minute konstantno bili u prednosti.

Od 48. do 52. minute niti jedna ekipa nije postigla pogodak i svima u dvorani je bilo jasno kako će završnica bit dramatična. U posljednjih 7 minuta utakmice sva tri pogotka gostiju je postigao Tonči Ivanišević, no za goste to nije bilo dovoljno. Stipe Purić s 19 obrana je bio junak domaćina i glavni razlog zašto se ekipa Trogira vraća kući s nula bodova. 

LIGA B 

RK Dubrava – RK Rudar 22:25 (13:13)

Na istočnome dijelu Zagreba odigrala se utakmica od velikog značaja za obje ekipe. Dvorana je bila dobro ispunjena jer su navijači gostiju stigli u lijepom broju. Tijekom prvog poluvremena je bilo mnogo izmjena prednosti, gosti su dva puta imali i +2, no Dubrava je u oba navrata poništila prednost za 2 minute. U drugome poluvremenu slična priča do 50.minute.

Od 51. do 55. minute Rudar radi seriju 3:0 i navijači gostiju su pomalo počeli slaviti nova dva boda. Vrijedi istaknuti vratara gostiju Vladimira Gošića koji je u posljednjih 10 minuta dobio samo dva pogotka. Dubrava je s pobjedom mogla krenuti u ligu za ostanak s prvoga mjesta ovako kreće s pozicije broj 2. Uz spomenutog vratara Gošića kod gostiju su najraspoloženiji bili Lovro Gaća i Matej Štajnkler s 5 pogodaka. U domaćim redovima je najraspoloženiji bio Martin Tomšić sa 6 pogodaka.

RK KTC Križevci : RK Metković – Mehanika 34:28 (16:15)

KTC kreće u ligu za ostanak s pozicije broj 1. Mnogi su ih na početku sezone vidjeli kao glavne kandidate za ispadanje, no pokazali su kako ih se ne treba otpisati. Naravno sve se može promijeniti s jednim domaćim porazom, no vidjet ćemo što će se u nastavku sezone dogoditi. Metković je produbio svoju krizu i ligu B su završili na predzadnjem mjestu.

Pokazalo se još jednom koliko im nedostaju Domagoj Grizelj i Hrvoje Batinović koji je uspješno operirao koljeno te se nadamo što boljem i bržem oporavku. Odigrao je Metković u Križevcima prvo poluvrijeme sasvim dobro i bio konstantno u prednosti do posljednjih 3 minute gdje Križevci rade seriju 5:2 i odlaze na predah s minimalnom prednošću na odmor.

Drugo poluvrijeme domaćin je cijelo vrijeme kontrolirao prednost i nije dopustio gostima da preokrenu utakmicu. Sjajnu utakmicu kod domaćina je odigrao Toni Ezgeta koji je postigao osam pogodaka, a kod gostiju su najraspoloženiji bili Dario Raguž i Toni Jakić sa 6 pogodaka.

RK Nexe – RK Bjelin Spačva Vinkovci 46:39 (23:17)

Slavonski derbi lige B odigran je bez rezultatskih neizvjesnosti uz izravan prijenos na MAX Sportu. Nakon prvih 15 minuta utakmice igrači Branka Tamšea imali su prednost od 6 pogodaka prednosti i bilo je jasno kako bodovi ostaju u Našicama i kako će Nexe završiti regularni dio bez poraza. Spačva porazom u Našicama su izgubili poziciju broj 2., no to ne umanjuje njihovu sjajnu polusezonu.

Spačva će ligu za prvaka otvoriti u gostima kod vječnog prvaka Zagreba, a Nexe otvara na teškome gostovanju u Sesvetama. Lijeva krila Nexea Aleksandar Bakić i Manuel Štrlek su odigrali odličnu utakmicu te su oba postigla po 9 pogodaka, a u redovima gostiju Filip Mažurana s istim brojem pogodaka.

RK Poreč – RK Ribola Kaštela 33:24 (19:13)

Domaćin je pobjedom stigao do pozicije broj 2 u ligi B.  Slična priča kao u Našicama, jer igrači Ilije Lovrinovića su nakon prvih 20 minuta napravili nedostižnu prednost za goste. Kaštela punih 3 mjeseca ne zna za pobjedu jer jedina dva boda su osvojili u prvome kolu na gostovanju u Dubravi.

Kaštela se nalazi u sličnoj situaciji kao Zamet prošle sezone na početku lige za ostanak jer samo ih neka čudesna serija može spasiti da ostanu u elitnome rangu natjecanja. Trenutno imaju 6 bodova manje u odnosu na Osijek koji bi u ovome trenutku igrao dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi.

Nije to puno bodova, no s obzirom na to da 3 mjeseca ne znaju za pobjedu trebat će potpuni mentalni reset napraviti u svojim glavama kako bi pokušali napraviti čudo. Poreč će započeti svoj put u ligi za prvaka gostovanjem u Varaždinu.

Najbolja sedmorka 13. kola PAKET 24 Premijer lige:

Vratar: Stipe Purić (RK Moslavina)

Lijevo krilo: Aleksandar Bakić (RK Nexe)

Lijevi vanjski: Jakov Dujić (HRK Gorica)

Srednji vanjski: Lovro Gaća (RK Rudar Rude)

Desni vanjski: Toni Ezgeta (RK KTC Križevci)

Desno krilo: Hrvoje Ceković (HRK Gorica)

Pivot: Lovro Barta (RK Moslavina)

Komentari

Povezano