Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Završna večer u Serie A. Hellas Verona i Spezia igrat će majstoricu za opstanak po prvi puta od 2005.

U posljednjih 5 susreta Serie A, nakon što je ranije od 18:30h Napoli pobjedom protiv Sampdorije 2:0 konačno podignuo pehar za naslov prvaka i još jednom gradu pod Vezuvom donio proslavu koja traje već tjednima, ostalo je još dobiti odgovore tko će zauzeti koja europska mjesta te tko će u duelu Spezije i Hellas Verone ispasti iz lige.

Na kraju, s obzirom da su i Hellas Verona i Spezia izgubile svoje utakmice, igrat će se majstorica za opstanak u ligi, na neutralnom terenu iduće subote, 10.6. Situacija je to koja se nije dogodila od sezone 2004./2005. kad je Parma pobijedila Bolognu s 2:1 i izborila opstanak u Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija po pitanju opstanka mijenjala se tokom večeri jer Spezia je vodila u Rimu od 6. minute, da bi Roma izjednačila u 43. minuti preko Zalewskog, a onda i stigla do potpunog preokreta u 90. minuti pogotkom Dybale iz penala. Sudac Maresca nije imao najbolju kontrolu nad utakmicom i dosudio je 31 prekršaj uz 10 žutih i 2 crvena kartona, a posebice su na njega bili ljuti iz Spezie zbog nekolicine odluka koje su smatrali donešenima na njihovu štetu. Roma je pobjedom pak potvrdila mjesto u Europa ligi, gdje će se pridružiti Atalanti koja je pobjedom 5:2 protiv Monze potvrdila 5. mjesto.

U drugom susretu u kojem je Zlatan Ibrahimović imao oproštaj od Milana, Giroud je u sudačkoj nadoknadi 1. poluvremena pogodio za 1:0 iz penala, da bi Faraoni u 72. minuti izjednačio za Hellas Veronu. Držali su Veronezi taj bod koji bi im potencijalno značio i potvrdu opstanka s obzirom na rasplet u Rimu, da nisu u 85. minuti dobili gol za 2:1 preko Leaoa. Portugalski je majstor još jednim svojim pogotkom u 92. minuti postavio konačnih 3:1 i potvrdio 4. mjesto Milana u ovoj sezoni.

U ostalim susretima, Lecce je izgubilo od Bologne s 3:2 kod kuće, a Juventus je s 1:0 slavio u gostima kod Udinesea, čime je osvojio 7. mjesto na tablici i plasman u Konferencijsku ligu.

Komentari

Povezano