Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zekić se porazom od Hajduka oprostio od Koprivnice

S ponešto promjena u početnim sastavima sučelili su se danas u Koprivnici Slaven Belupo i Hajduk u predzadnjem kolu Supersport HNL 2022./23. Farmaceuti su dobar dio sezone proveli igrajući reaktivni nogomet, no domaći trener Zoran Zekić očito se htio od podravske publike oprostiti sa stilom. Barem je to sugerirala izuzetno ofenzivna startna jedanaestorka u kojoj su krenuli Hoxha, Perošević, Crnac i Krstanović; dok se na vrata vratio Sušak. Ponešto je promjena napravio i gostujući strateg Leko, odmorivši dva ponajbolja igrača – Livaju i Krovinovića, pred finale Kupa Hrvatske sa Šibenikom koji ih čeka u srijedu. Na lijevom je beku tako započeo Elvis Letaj, Marco Fossati bio je u srcu veznog reda, kapetan Jan Mlakar zauzeo je poziciju u vrhu napada, a njegovu je radnu poziciju lijevog krila uskočio Agustin Anello.

Prvi prelazak centra od strane Bilih rezultirao je udarcem. Lijepo su gosti kombinirali na lijevoj strani u 4. minuti, Anello je produljio loptu za Letaja koji dolazi do gol crte i centrira, a na lopti se našao Pukštas koji glavom puca preko gola. Samo minutu kasnije Benrahou xavijevski proigrava Sahitija koji iz dobre pozicije loše pogađa loptu te ona odlazi daleko od vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 10. minuti Hajduk prijeti s desne strane, otvorio se Sahitiju udarac za prostor, a isprobao je svoj trademark udarac desnom vanjskom, no pogodio je samo nadirućeg Benrahoua te lopta odlazi u gol-aut. U istoj je minuti Slaven Belupo tražio kazneni udarac nakon start Sigura nad Peroševićem kojem se otvorio prostor za udarac duboko u gostujućem šesnaestercu, da bi uslijedila hitra kontra Bilih, koja završava nečime između ubačaja i centaršuta Benrahoua s lijeve strane na koji Pukštas ne stiže.

Prvi su puta na utakmici igrači Slavena zapucali u 15. minuti. Tada je 30-ak sekundi trajala akcija domaćih koji su vrtili loptu oko zadnje linije gostiju, na koncu Bosec zdesna ubacuje, a lopta stiže do Peroševića koji pokušava iz voleja, no ona ne “sjeda” dobro te uz odbijanac od tla završava u rukama Lučića.

Nakon kornera u 17. minuti Hajduk upućuje prvi udarac u okvir gola, Benrahou je sjajno izveo korner, Pukštas se oslobodio Hoxhine pratnje, te glavom pucao iz blizine, no Sušak dobro reagira i pušta rezultat na 0:0.

Kratko zatišje, a onda u 24. minuti opet prijetnja Hajduka, Anello je s desne strane oštro ubacio, a Benrahou isto tako reagirao iz teškog kuta, a loptu koja je išla ispod prečke Sušak refleksno diže iznad iste. Par minuta kasnije opet je Sušak na iskušenjima, dva puta je Anello zapucao iz blizine, premda iz malog kuta, no vratar koprivničkog kluba oba je puta bio spreman te obranio.

Lijepu smo polukontru Hajduka vidjeli u 32. minuti od gostujuće napadače trojke. Epicentar napadačkih događanja Bilih Benrahou našao se na povratnoj lopti od strane Sahitija, proigrao isprve Anella koji je bio lijevo u dobroj poziciji, no njegov udarac isprve odlazi preko Sušakovih vrata.

Događaji na terenu kroz prvo poluvrijeme vodili su prema vodstvu Hajduka, koje smo dočekali u 37. minuti. Prejednostavno je to izgledalo za goste, Pušktas na ulasku u kazneni prostor odigrava desno za Sahitija, on po podu ubacuje za Mlakara koji usamljen napada prvu stativu, te udarcem isprve posprema loptu u bliži kut za 0:1.

Krenuo je Emir Sahiti u solo-prodor u 41. minuti, driblinzima lijepo nanizao nekoliko domaćih nogometaša, oslobodio si prostor za udarac na 20-ak metara od koprivničkih vrata, no ljevicom loše pogodio loptu koja odlazi daleko od gola.

Lijepo je izgledala i akcija u 44. minuti, kada Božić u izlasku iz zadnje linije s loptom istu gubi, loptu krade Benrahou koji krasno proigrava Anella, a ovaj zavrnutim udarcem pogađa suprotnu stativu! Na koncu je pomoćni sudac ipak digao zaleđe Argentinca/Talijana/Amerikanca u redovima Hajduka.

U drugo smo poluvrijeme ušli s jednom zamjenom u domaćim redovima, Crnca je zamijenio Jambor te je došlo do manjih taktičkih rohada. Prvu zanimljiviju situaciju bilježimo u 49. minuti, kada Letaj gubi loptu, ona dolazi do Mudražije kojem se otvorio prostor za udarac na 20-ak metara od gola, no poslao je veznjak Farmaceuta loptu nebu pod oblake.

Krasno je Perošević proletio desnom stranom u 52. minuti, ostavivši Awaziema u oblaku prašine. Po dolasku na gol liniju prebacio je loptu na jaču lijevu nogu te dobro ubacio, no Krstanović malo kasni na loptu koja je padala unutar Lučićeva peterca.

Ušao je bivši Hajdukovac Jakov Bašić u igru u 54. minuti, i u prvom dodiru s loptom protresao Lučića! S preko 30 metara je snažno opalio, Hajdukov vratar to uspijeva obraniti, no samo na nogu Marine koji je osujetio gdje će se lopta odbiti i pospremio loptu u mrežu! Ipak, bio je Marina u blagom zaleđu, te je pogodak opravdano poništen.

Proteklo je sljedećih 20-ak minuta u nešto osjetnijoj terenskoj inicijativi domaćina, premda nije to rezultiralo nekim konkretnijim prilikama. Štoviše, prvu sljedeću zanimljiviju situaciju mogli smo vidjeti pred domaćim golom, kada se Sahiti u 74. minuti našao u dobroj poziciji, no loše je pucao te je ostalo 0:1.

U jeku jalovog pritiska Belupa smo do kraja utakmice vidjeli tek jedan pokušaj Martinage iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora, dok je ozbiljnije zaprijetio tek Hajduk sjajnom kontrom u završnim trenucima utakmice. Livaja je proigrao Čubelića koji je potegao s loptom preko polovice terena, te odigrao sjajnu povratnu loptu za Livaju desno, no njegov je udarac izbliza obranio Sušak i zadržao svoju momčad na minimalnom porazu.

Zoran Zekić se, kako je već prethodno najavio, ovom utakmicom oprostio od koprivničke publike i sjajne rezultatske sezone za Farmaceute. Domaćin je ovim porazom i matematički izgubio one male šanse koje je imao za osigurati europski plasman, nakon što je dobar dio sezone bio u vrhu. Hajduk je pak rutinski pobijedio, pritom odmorio dio igrača ususret finalu Kupa, premda će ozljeda Borevkovića, a moguće i Awaziema, možda zabrinuti Ivana Leku.

Komentari

Povezano