Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zekić: “Za ovo večeras u prvom poluvremenu mogu se samo ispričati navijačima, nismo spojili dva pasa”

Po završetku utakmice, pred TV kamere su stali nekadašnji suigrači iz Kamen Ingrada, a današnji treneri Hajduka i Osijeka, Mislav Karoglan i Zoran Zekić.

Na pitanje Valentine Miletić o pobjedi u Osijeku, trener Hajduka izjavio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika pobjeda za nas, a bit će još veća ako je potvrdimo u nedjelju protiv Varaždina, zadnjom utakmicom u ovom ciklusu.

Čestitam momcima, mislim da smo prvo poluvrijeme bili na visokom nivou, a drugo poluvrijeme su nam Osječani digli bokove visoko, pa smo promjenom formacije na 4-4-2 u rombu zaustavili Osijekovu tranziciju.

Zaslužena pobjeda na vrhunskom stadionu sa sjajnim travnjakom koji hrvatskom nogometu daje dodanu vrijednost. U kakvim uvjetima radimo, na kakvim terenima treniramo, naši igrači su dobri igrači i trebamo prestati potcjenjivati hrvatske klubove i igrače, od Rudeša pa nadalje.

U prvom poluvremenu nikako nismo mogli dati još jedan pogodak, a uvijek je nezgodno imati minimalno vodstvo.

O padu u drugom poluvremenu, Karoglan je rekao:

To je nešto što nam se opetovano događa, pa moramo reagirati izmjenama koje ponekad nešto donesu. Protivnik u takvim situacijama puno riskira, dolazi s velikim brojem igrača u završnicu, mi trebamo znati kako apsorbirati taj pritisak, koristiti vratara u izgradnji igre.

S druge strane, trener Osijeka Zoran Zekić na pitanje o porazu od Hajduka i tome boli li više od onog protiv Gorice prije nekoliko dana, izjavljuje:

Boli jer sam u Velikoj Gorici mogao naći dobrih detalja, a za ovo večeras u prvom poluvremenu mogu se samo ispričati navijačima, nismo spojili dva pasa. Kad sam pomislio da smo dočekali kraj poluvremena i da ćemo napraviti promjene, napravimo najveću moguću glupost i poklonimo gol protivniku. Ipak, drugo mi poluvrijeme daje nadu u bolje sutra, da možemo igrati okomitije i bolje.

Nije bio plan da se spustimo s 5 igrača u zadnju liniju i da imamo igrača manje u sredini terena, tu smo stalno patili, to mi je neshvatljivo, no ja sam trener, preuzimam odgovornost za pripremu utakmice. Moramo napraviti dobru analizu sebe i vidjeti gdje smo pogriješili i zašto igrači nisu shvatili ideje

O tome koliko je zadovoljan Osijekom u drugom dijelu, Zekić izjavljuje:

Mislim da smo u drugom dijelu bili apsolutno bolji onoliko koliko je Hajduk bio bolji od nas u prvom dijelu. Imali smo nekoliko dobrih situacija, Lovrićevu prečku, ali nismo ih kapitalizirali.

Ne treba tražiti alibije, ali imamo više utakmica nego treninga. U Osijeku je bilo velikih promjena trenera i igrača, imamo još 5 zahtjevnih utakmica do polusezone, imat ćemo dovoljno vremena za realizaciju ideja, posebice za vrijeme reprezentativne pauze. Slijedi Lokomotiva, mlada i motorična momčad, koja nam može napraviti probleme.”

Komentari

Povezano