Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zelenortsko Otočje golom iz penala izbacilo Mauritaniju

Nakon jučerašnjeg tijesnog prolaska Gvineje protiv Ekvatorijalnih imenjaka, kao i ispadanja Egipta od Demokratske Republike Kongo nakon izvođenja jedanaesteraca, danas su nastavljene utakmice osmine finala Afričkog kupa nacija. Započelo je ogledom Zelenortskog Otočja i Mauritanije, dok će u večernjem terminu snage odmjeriti Senegal i domaćin Obala Bjelokosti.

Dva nazovi-susjeda čije teritorije dijeli “tek” komad Atlantskog oceana u osminu finala su stigli na različite načine. Zelenortski Otočani su uvjerljivo promarširali teškom skupinom s Egiptom, Ganom i Mozambikom i tek po drugi put u povijesti izborili knock-rundu AFCON-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeh Mauritanaca još je veći, jer njima je ovo bio prvi put u povijesti da su se uopće plasirali na završnicu turnira, pa je time i prolazak skupine u konkurenciji Angole, Burkine Faso i Alžira bio ogromno iznenađenje.

Shodno tome, su kontrolirali veći dio susreta, na koncu svoje protivnike pustili bez ijednog udarca u okvir gola, no unatoč dominaciji ni sami nisu uspijevali zatresti mauritansku mrežu. Stajalo je tako 0:0 na semaforu sve do 88. minute kada je Gilson Tavares izborio, a Ryan Mendes zabio penal za vrijedno vodstvo i veliku pobjedu Zelenortskog Otočja.

Kod Lavova Chinguettija je izostalo snage i za pokušaj povratka u utakmicu, no debitantski nastup na Kupu nacija svakako je bio pamtljiv. Lamine Ba odigrao je svih 90 minuta za poraženu momčad, a s veseljem će ga dočekati momčad Varaždina i trener Nikola Šafarić.

Zelenortskom Otočanima sigurno neće biti lako u nastavku natjecanja, jer tamo će se sučeliti s boljim iz dvoboja Maroka i Južnoafričke Republike.

Komentari

Povezano