Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Željko Babić preuzeo klupu vodeće momčadi grčke lige

Nakon što je danas objavljeno da je Goran Perkovac dobio otkaz na klupi hrvatske seniorske rukometne reprezentacije, krenule su špekulacije tko bi ga na toj klupi mogao zamijeniti. Ono što zasad sigurno znamo jest to da to neće biti bivši izbornik Željko Babić.

51-godišnji hrvatski stručnjak je danas preuzeo Olympiacos, trenutno vodeću momčad grčkog prvenstva. U dosadašnjem dijelu sezone imaju 13 pobjeda iz isto toliko utakmica, dok su izborili osminu finala Europskog kupa trijumfom nad Trogirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić je u dosadašnjoj karijeri kao pomoćnik izborniku Slavku Goluži osvojio tri brončane medalje – na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., Europskom prvenstvu u Srbiji iste godine kao i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013., dok je kao izbornik bio brončani na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godini. Tog prvenstva se sjećamo po čudu i senzacionalnoj pobjedi nad domaćinom od 37:23 u odlučujućoj utakmici za plasman u polufinale.

Po dolasku u Olympiacos je rekao sljedeće:

“Jako sam sretan što sam ovdje. Znam da dolazim u veliki klub! Sada je pred nama derbi (protiv AEK Atene, op.a). Svi znamo koliko je to važno, nadam se da ćemo igrati dobro i pobijediti. Došao sam osvojiti prvenstvo i nastaviti naš put u Europi. Optimist sam da ćemo učiniti sve, kako ja, tako i moji igrači i cijeli stožer, da ostvarimo svoje ciljeve. Trenutno smo fokusirani na utakmicu protiv AEK-a, a onda ćemo se korak po korak baviti Europom i ostalim utakmicama koje imamo”.

olympiacossfp.gr
Komentari

Povezano