Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zheng svladala Vekić nakon gotovo tri sata tenisa

Najbolja hrvatska tenisačica današnjice, Donna Vekić, poražena je u prvom kolu grupne faze WTA turnira u Zhuhaiju od Qinwen Zheng rezultatom 4:6 7:6 4:6.

Turnir u kineskom Zhuhaiju je ujedno i pretposljednji turnir WTA sezone, odnosno posljednji za sve tenisačice koje nisu izborile plasman na završnicu u Cancun. Dvanaest tenisačica je smješteno u četiri skupine po tri, a među njima se pronašla i Donna Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna je prvi set izgubila sa 6:4, a njega je obilježio niz od čak pet uzastopnih breakova između 2:2 i 5:4. Zheng je u konačnici uspješno odservirala za set te je povela s 1-0.

U drugom setu gledamo potpunu kontrolu tenisačica na servisu te su obje tek u jednom gemu dozvolile protivnicama break lopte, ali nijedna nije uspjela oduzeti servis protivnici stoga je o pobjednici drugog seta odlučivao tiebreak. Donna ga bolje otvara i vodi s 3:0, ali oba mini-breaka vrlo brzo gubi. Rezultat je bio izjednačen sve do 5:5, a onda Osječanka dolazi do prve set lopte i to na vlastitom servisu. Ipak, Zheng uz veliku pomoć mreže uspijeva izjednačiti na 6:6, međutim Vekić osvaja sljedeća dva poena i tako izjednačava na 1-1 u setovima poslije točno dva sata igre.

Vekić je prva ostvarila prednost od jednog breaka u trećem setu, ali nakon vodstva od 4:2, Zheng s četiri uzastopno osvojena gema preokreće odlučujući set i dolazi do šeste uzastopne pobjede na WTA Touru te 11. u posljednjih 12 mečeva.

Donna će priliku za popravni imati sutra kada igra protiv Latvijke Jelene Ostapenko.

Komentari

Povezano