Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zlatko Dalić o Hajduku: ”Nema naše dice”

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Sportsku televiziju osvrnuo se, među ostalim, i na Hajduk ove sezone. Dalić nije zadovoljan što na Poljudu u prvu momčad nisu promovirani juniore koji su prošle godine došli do finala Lige prvaka. 

Šteta je što je Hajduku ovako završila sezona. Imali su sjajnu situaciju da su bili jesenski prvaci, euforija i na kraju opet završi ovako. Nisam puno upućen, ali da sam ja odlučivao ili vodio neku priču, ja bih nakon finala Lige prvaka mladih tih deset igrača stavio u prvu momčad. Najboljih. I bio bih s njima treći opet. Što bismo dobili? Sjajnu atmosferu, budućnost… 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je u Hajduku kao igrač proveo ukupno sedam godina u dva mandata. Na Poljud je stigao iz rodnog Livna i matičnog Troglava 1983. godine kao 16-godišnjak i zadržao se pet godina, s tim da je jednu sezonu bio na posudbi u Dinamu iz Vinkovaca (današnjoj Cibaliji). U Hajduk se ponovno vraća 1996. kao etablirani igrač u HNL-u te provodi još dvije sezone na Poljudu.  

Mi smo osvojili omladinsko prvenstvo Jugoslavije 1985. i nas je pet ili šest ušlo u prvu momčad. Ante Miše, Marin Lalić, kasnije Alen Bokšić, ja, Štimac, Jarni, Andrijašević. I sada su ovi mladi hajdukovci morali biti u prvoj momčadi, to je Hajduk trebao napraviti. Godinu dana igrati s tim dečkima, bili bi opet treći, ne bi bili ništa lošiji, ali bi dobili budućnost, potencijal i sjajnu atmosferu. E onda mogu govoriti o ‘našoj dici‘. Sad naše dice nema. To je problem, jer Hajduk je uvijek bio najbolji kad je imao domaću priču i igrače.

Komentari

Povezano