Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Žmak osvojio Road to Umag te dobio pozivnicu za kvalifikacije ATP Umaga

Deni Žmak najveći je dobitnik ovogodišnje serije Road to Umag by Podravka. Nakon što je prošlog mjeseca s Karlom Kajinom bio pobjednik natjecanja u Karlovcu i time izborio pozivnicu za glavni turnir parova na Plava Laguna Croatia Openu, sada je slično napravio u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu turnira u Umagu sa 6:4, 6:4 svladao je Matiju Pecotića te zaradio pozivnicu za kvalifikacije.

Do trijumfa na turniru Road to Umag by Podravka Žmak je stigao uz gubitak od samo jednog seta, u polufinalu protiv Kajina, a odlučujući korak napravio je svladavši Pecotića, koji je u dva navrata bio pobjednik ovog natjecanja, 2021. i 2022. Ovo će 35-godišnjem Puljaninu biti treći pokušaj da preko kvalifikacija izbori ulazak u glavni turnir na nekom ATP turniru. U Umagu je 2013. ispao u prvom, a u Zagrebu 2008. u drugom kolu kvalifikacija. U paru je prije nekoliko dana na ITF World Tennis Touru u Umagu s Kajinom došao do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras kreće najuzbudljiviji dio Mjeseca tenisa, odnosno Plava Laguna Croatia Open Umag. Ždrijeb za glavni turnir na redu je danas s početkom u 21 sat u Social Areni u Stella Marisu, a u konkurenciji će biti najmanje dvojica hrvatskih igrača. To su Luka Mikrut i Matej Dodig, koji su dobili pozivnice. Kome će pripasti treća pozivnica bit će uskoro objavljeno.

U subotu su na redu kvalifikacije, a prvi mečevi glavnog turnira na rasporedu su već u nedjelju.

Bit će ovo već 34. izdanje ATP turnira u Umagu, koji će i ove sezone okupiti vrlo jaku konkurenciju. S vrha ždrijeba krenut će Rus Andrej Rubljov, osmi tenisač svijeta, a među glavnim kandidatima za naslov su Talijan Lorenzo Musetti (16. na ATP listi),  Danac Holger Rune (17.), Argentinac Francisco Cerundolo (33.). U Umag se vraća čak četiri bivša pobjednika, već najavljeni Alexei Popyrin i Rubljov, a njima se pridružuju miljenik publike, Talijan Fabio Fognini te pobjednik 2019. godine Dušan Lajović.

Komentari

Povezano