Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zoran Zekić i Sarajevo u drami s jedanaestercima prošli europsko pretkolo

U sklopu prvog pretkola Konferencijske lige Sarajevo kojeg vodi naš trener Zoran Zekić sastalo se sa kazahtanskim Aktobeom. Gledali smo pravu dramu na stadionu Asim Ferhatović-Hase u kojoj je nakon 120 minuta rezultat glasio 2:3 za Aktobe, no nakon udaraca s bijele točke Zekićeva momčad je izborila pobjedu.

Prva utakmica u Kazahstanu završena je rezultatom 0:1 za naše susjede koji su izborili pobjedu sjajnom golčinom Francisa Kyeremeha pred sam kraj utakmice i na kraju se ispostavilo da je taj gol bio jako važan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća šansa za Sarajlije u prvom poluvremenu dogodila se već u prvoj minuti kada je nakon sjajnog slaloma Hamza Čataković pogodio vratnicu.
Sarajevo je u prvom poluvremenu većinom bilo bolji rival, te je često ugrožavalo gol Aktobea, no gosti iz Kazahstana su nekako uspjeli odolijeti svim napadima Zekićeve momčadi.

U 35. minuti još jedna velika prilika za Sarajevo dogodila se kada je Kyeremeh pobjegao obrani Aktobea i izašao sam pred vrata gostiju, no nije uspio dobro zahvatiti loptu, te je samo pogodio vratara.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Sarajevo je zakinuto za kazneni udarac kada je Giorgi Guliashvili srušen u kaznenom prostoru, no kako u prvom pretkolu europskih natjecanja nema VAR-a sudac se nije mogao uvjeriti da je pogriješio. Zekić je na to burno reagirao u svom karakterističnom stilu, te zaradio žuti karton.

Ipak, u 41. minuti dogodio se šok za domaćine kada je Idris Umaev primio loptu na rubu peterca i sjajno pogodio za 0:1 što je izazvalo muk na Koševu. U posljednjim sekundama prvog dijela Kyeremeh je zabio pogodak za Sarajevo, no na kraju je dosuđeno zaleđe i Kazahstanci su sačuvali prednost na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme počelo je blagom inicijativom Aktobea koji je imao nekoliko poluprilika, no onda se u 57. minuti ukazao Guliashvili koji je s desne strane iskosa uputio razoran udarac i pogodio mrežu Aktobea za 1:1 i novu prednost Sarajeva u ukupnom rezultatu.

Sarajevo je nakon postignutog pogotka igralo svoj najbolji nogomet i drugi gol je visio u zraku, no gosti su nekako uspjeli odbiti sve napade, a onda je u 76. minuti nastupilo novo iznenađenje kada je Adilkhan Tanzhanikov iskoristio gužvu u šesnaestercu nakon kornera Aktobea i pogodio za 1:2.

Ogromna prilika za Sarajevo dogodila se u 96. minuti kada je Renan Oliveira u zadnjim sekundama regularnog dijela utakmice iz slobodnog udarca pogodio gredu i tako su Zekićevi igrači propustili riješiti utakmicu na lakši način, te je utakmica otišla u produžetke.

Novi šok za Zekića i njegove izabranike uslijedio je odmah na početku produžetaka kada je Jayro Jean pogodio mrežu Sarajeva za 1:3 i tako stavio momčad osječkog trenera u tešku poziciju.

Emotivni vrtuljak nastavio se odmah nakon toga jer je u 95. minuti Sarajevo nakon prekida zabilo za 2:3 zahvaljujući Oliveiri i tako ponovo okrenulo momentum na svoju stranu, no do kraja prvog produžetka ostali su s igračem manje jer je kapetan Sarajeva Miomir Đuričković zaradio iskjlučenje.

Niti u idućih 15 minuta nismo dobili pobjednika, te smo rasplet gledali u raspucavanju s bijele točke u kojem je Sarajevo ipak bilo preciznije, te zahvaljujući dvije obrane vratara Emila Rockova i odlučujućem jedanaestercu Elvira Durakovića prošlo dalje.

U drugom pretkolu bordo ekipa igrati će sa slovačkim Spartakom iz Trnave.

Komentari

Povezano