Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrabri Zrinjski izgubio od Aston Ville pogotkom u 94. minuti

Mostarski Zrinjski stigao je na svoje prvo europsko gostovanje u grupnoj fazi, u jednu od katedrali europskog nogometa, Villa Park u Birminghamu.

Unai Emery na teren je poslao poprilično respektabilan sastav, iako ne najjači kojeg ima na raspolaganju, dok je Krunoslav Rendulić uz pomoć velike skupine navijača pristiglih na Otok, u susret krenuo poprilično hrabro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko minuta sporog tempa, Zrinjski je stigao do velike prilike. U 6. minuti je Ćuže dobio loptu u šesnaestercu gostiju ali prebacio i vratara i gol, dok je u 15. minuti veliku priliku propustio Nemanja Bilbija nakon prodora Marija Tičinovića.

Nastavila je nakon toga igru kontrolirati Aston Villa, ali bez stvaranja prilika, završivši poluvrijeme sa samo 2 udarca u okvir gostiju, od čega je jedan bio oportunistički pokušaj udarca škaricama Nicola Zaniola.

U drugo je poluvrijeme Unai Emery ušao s trostrukom promjenom, pokazavši što misli o izdanju svoje ekipe – umjesto Durána, Dendonckera i Dignea u igru su ušli Watkins, Douglas Luiz i Cash.

U 55. minuti, Zrinjski je iz jednog auta došao u neugodnu situaciju, koja je rezultirala pokazivanjem švicarskog suca na bijelu točku, iako je bilo evidentno kako je lopta Jakovljevića pogodila u lice, zbog čega je nakon kraće video provjere, sudac poništio vlastitu odluku s terena.

Podignula je Aston Villa u tom trenutku intenzitet i fizikalnost igre, a u 58. minuti stigla do velike prilike sabivši Zrinjski u vlastitih 16 metara, no u dva navrata je obrane upisivao vratar Marko Marić.

Napetost na terenu bivala je sve veća, a s njome i konflikti između igrača, poput onog Bilbije i Casha kojeg je obostranim žutim kartonima razriješio švicarski sudac Schneider.

Ipak, Zrinjski je uspješno odolijevao napadima Aston Ville, držeći ih dalje od svojih 16 metara, pa su igrači domaćina bili osuđeni na veći broj centaršuteva s poludistance i distance te udarce iz daljine koji nisu ozbiljnije ugrožavali vratara Marića, sve do pokušaja Konse u 69. i Tielemansa u 70. minuti na koje je Marić odlično reagirao.

Nakon toga je trener Rendulić pravovremenim promjenama uspostavio kontrolu nad utakmicom, uspješno se braneći od brojnih napada Aston Ville koja je na sve moguće načine pokušala doći do prostora za udarac, no nije ga uspjevala pronaći.

Što se napadačkih aktivnosti tiče, Zrinjski ih u drugom poluvremenu praktički nije imao. 0 udaraca na gol i tek 14% posjeda lopte uz tek 18 točnih dodavanja jasan su pokazatelj ambicija Krunoslava Rendulića u drugom poluvremenu i problema koje im je stvarala Aston Villa, no svim raspoloživim sredstvima, borbenošću i junaštvom igrači gostiju stigli su do 94. minute, nakon čega više nisu mogli izdržati pritisak, a jedan od brojnih centaršuteva je kapetan domaćina Mattyja Casha John McGinn glavom proslijedio u mrežu za konačnih 1:0 i prvu europsku pobjedu Aston Ville još od 2008. godine!

U drugom susretu skupine, AZ je identičnim rezultatom pobijedio varšavsku Legiju, a pogodak odluke postigao je Vangelis Pavlidis u 52. minuti, što znači da nakon 2 kola, sve 4 ekipe u skupini imaju po 3 boda.

Komentari

Povezano