Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinjski napravio ogroman korak prema povijesnom uspjehu

Nogometaši mostarskog Zrinjskog u prvoj su utakmici 3. pretkola UEFA Europa League na svojem Stadionu pod Bijelim brijegom s uvjerljivih 6:2 savladali islandski Breidablik i tako napravili veliki korak prema nastupu u jednom od skupina europskih klupskih natjecanja.

Tribine mostarskog stadiona proključale su već nakon 112 sekundi igre, kada je Mario Ćuže prošao po desnoj strani i dao povratnu loptu na vrh šeasnaesterca, odakle Tomislav Kiš preciznim udarcem matira gostujućeg vratara Antona Einarssona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do povećanja vodstva domaći su stigli u 21. minuti. Udarac iz kuta s lijeve strane izveo je Kiš, udarac glavom Nemanje Bilbije brani Einarsson, a odbijanac s tri metra u mrežu posprema Matija Malekinušić.

Devet minuta kasnije pokušaj iznošenja lopte Islanđana prekinuo je Bilbija i kratko poslužio Kiša, koji po drugi puta matira Einarssona za 3:0. Već minutu kasnije Breidablik ostaje s igračem manje, budući da je Viktor Einarsson zaradio drugi žuti karton nakon starta na Mariju Tičinoviću.

Bilbija se napokon u strijelce upisao u 33. minuti, kada je sjajno pogodio glavom sa pet metara iskosa, nakon Malekinušićevog centaršuta s lijeve strane.

Malekinušić se očito specijalizirao za pospremanje odbijanaca, budući da je u 40. minuti za 5:0 ponovno pogodio iz peterca nakon što je islandski vratar obranio Kišev pokušaj glavom s ruba šesnaesterca.

Nakon svega deset minuta igre u nastavku Plemići stižu i do 6:0. Veoma aktivni Kiš uputio je centaršut s desne strane, obrana Breidablika odbila na 16 metara gdje natrčava Antonio Ivančić i udarcem lijevom nogom svladava nemoćnog Einarssona.

Domaći nogometaši tada su spustili nogu s gasa, što gosti s krajnjeg sjevera Europe koriste te pogocima Antonao Lúdvikssona u 63. te Gíslija Eyjólfssona u 73. minuti smanjili na konačnih 6:2 i dali si kakvu-takvu nadu pred uzvrat, koji se na Islandu igra sljedećeg četvrtka u 19.30.

Komentari

Povezano