Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinjski nevjerojatnim preokretom šokirao AZ Alkmaar

Zrinjski Mostar je od 18:45 započeo svoju i bosanskohercegovačku povijesnu prvu utakmicu grupne faze europskih natjecanja, a protivnik je bio nizozemski AZ Alkmaar u prvom kolu Konferencijske lige skupine E.

Zrinjski je nakon prvog poluvremena gubio rezultatom 3:0, a onda su spektakularnim drugim poluvremenom praktički ostvarili čudo i uspjeli izboriti pobjedu rezultatom 4:3. Nikad u povijesti Konferencijske lige se nešto takvo nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemci su od samog početka krenuli odgovorno i agresivno, a poveli su već u desetoj minuti. Desnu stranu je probio Mayckel Lahdo, zatim je ubacio, a na suprotnoj stativi je ostao nečuvan Myron van Brederode koji je lagano pospremio loptu u mrežu za 1:0.

Nastavak dominacije u prvom poluvremenu su potvrdili povećanjem vodstva u 32. minuti kada je strijelac bio Sven Mijnans. U jednosmjernoj ulici prvog poluvremena, Nizozemci su došli i do trećeg gola. U 44. minuti je Dani de Wit pogodio za 3:0 na asistenciju Vangelisa Pavlidisa.

U drugom poluvremenu je Zrinjski nakon samo tri minute igre stigao do smanjenja rezultata, a strijelac je bio Zvonimir Kožulj nakon što je fantastično pogodio iz slobodnog udarca u bliži kut gola Matthewa Ryana.

U 68. minuti je Zrinjski došao do drugog gola i povratka u utakmicu fenomenalnim golom Josipa Ćorluke s ruba šesnaesterca iskosa s desne strane, iako dio krivice kod ovog pogotka snosi vratar AZ Alkmaara Mathew Ryan koji se loše postavio. Samo tri minute kasnije je Zrinjski stigao do izjednačenja za delirij na tribinama.

Na sredini terena su gosti izgubili posjed, loptu je uzeo Matija Malekinušić koji je dodao Aldinu Hrvanoviću, a ovaj je snažnim udarcem u lijevi dio male mreže pogodio za rezultat od 3:3 i vraćanje stvari na početak.

Za nevjerojatni preokret Zrinjskog i vodstvo od 4:3 je zabio Zvonimir Kožulj. Opet su Mostarci u sredini terena iskoprcali loptu koja je došla do Tomislava Kiša, a ovaj ju fantastično podvaljuje za Malekinušića koji je pogodio lijevu stativu. Međutim, lopta se odbila do Kožulja koji je zakucao loptu u mrežu Nizozemaca u 81. minuti.

Do kraja susreta su Nizozemci uspjeli jednom zaprijetiti, a većinom se gledalo puno nervoze na terenu te je Zrinjski povijesnom pobjedom i nevjerojatnim preokretom upisao tri boda u prvom kolu Konferencijske lige.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano