Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinjski osvojio Kup slavljem nad Veležom i osvojio duplu krunu

U Zenici su se danas u finalu Kupa Bosne i Hercegovine sastali vječiti rivali iz Mostara, Velež i Zrinjski. Obje momčadi igrale su svoje tek drugo finale, te su u svojem jedinom pojavljivanju slavile: Zrinjski 2008. protiv Slobode iz Tuzle, a Velež lani protiv Sarajeva. U BH prvenstvu je Zrinjski pod vodstvom našeg trenera Krunoslava Rendulića već osigurao naslov prvaka, te su se nadali kako danas mogu osigurati i duplu krunu, dok je Veležu ovo bila najbolja prilika za europski plasman, a o samom značaju ovog gradskog derbija ne moramo ni pisati.

Pred punim Bilinim Poljem i dobrom atmosferom, Zrinjski je na koncu bio bolja i opasnija momčad, te zasluženo stigao do slavlja zahvaljujući bivšem Dinamovcu Mariju Ćuži, koji je bio strijelac jedinog zgoditka u 51. minuti. Po novinskim se izvještajima nismo nagledali nešto previše nogometa, kako to u nervozom prožetim derbijama, a pogotovo onima finalnog karaktera, već biva. Nakon postignutog pogotka se Zrinjski povukao, a Velež dočekao tek jednu priliku koju nije iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrinjski je tako po prvi puta u svojoj povijesti stigao do duple krune, te je sada na konto 8 titula prvaka Bosne i Hercegovine, dodao i drugi osvojeni Kup. Sjajan je posao na klupi Plemića odradio Krunoslav Rendulić koji je stigao početkom 2023. godine, naslijedivši Sergeja Jakirovića koji je preuzeo klupu Rijeke, i nastavio dobro odrađen posao svog prethodnika. Renduliću je danas vodio 19. utakmicu na klupi Zrinjskog, u kojima je upisao 18 pobjeda i samo jedan poraz. Samom je treneru ovo treći trofej otkad je objesio kopačke o klin, nakon 2. HNL osvojene sa Šibenikom 2020.

Ovim je porazom Velež pak smanjio šanse za plasmanom u kvalifikacije UEFA Konferencijske lige sljedeće sezone, jer znamo kako finalisti Kupa više nemaju pravo na europski plasman. Velež je trenutno na 5. mjestu BiH Premijer lige, s 2 boda manje od četvrtog Željezničara, kojeg moraju preskočiti u posljednja dva ligaška kola kako bi Mostar na ljeto bio dvostruki domaćin europskim gostima.

Komentari

Povezano