Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinjski prošao dalje i ostvario povijesni uspjeh

Zrinjski iz Mostara je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošao u drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka po prvi puta u povijesti kluba. Sastav Krunoslava Rendulića izgubio je u uzvratnom susretu protiv armenskog prvaka Urartua rezultatom 3:2 no nakon minimalne pobjede iz prvog susreta to je bilo dovoljno za produžetke nakon kojih se išlo u raspucavanje u kojem je uspješnija bila momčad iz Mostara.

Zrinjski je bolje otvorio ovaj susret, a već u trećoj minuti susreta imali su prvu priliku pred suparničkim vratima. Josip Ćorluka je ubacio s desne strane za Nemanju Bilbiju koji vrlo dobro puca no njegov udarac odlazi pored gola. Samo tri minute kasnije nova velika šansa za domaći sastav. U glavnoj ulozi je ponovno Bilbija koji se odlično oslobodio svog čuvara i pucao, ali ovoga puta njegov pokušaj odsjeda na vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11. minuti Zrinjski opet prijeti i ponovno je u prilici 32-godišnji napadač domaćih. Mario Ćuže uputio je odlično dodavanje, no Bilbija ovaj put nije najbolje zahvatio loptu. Uslijedio je period u kojem je ritam igre pao, a jedan od razloga tome je bila i iznimno visoka temperatura u Mostaru koja je iznosila 34 stupnja Celzijusa u večernjim satima. Tada je na scenu stupio čovjek kojemu to nije predstavljalo prevelik problem. U 27. minuti Ćorluka je centaršutom s desne strane sjajno pronašao Bilbiju koji puca glavom i zabija za vodstvo domaćina.

Prvu pravu priliku na susretu gosti iz Armenije imali su u 39. minuti kada se Nana Antwi ubacio iz drugog plana i pucao glavom iz neposredne blizine, ali vratar domaćih Marko Marić odlično je reagirao i obranio taj pokušaj.

Na početku drugog dijela nismo vidjeli previše uzbuđenja, sve do 66. minute kada su domaćini zaprijetili preko Marija Tičinovića koji je primio loptu na desnoj strani i uputio udarac koji odlazi iznad gostujućih vrata. Veliku šansu gosti su imali u 72. minuti kada je Artem Maksimenko izašao sam ispred vratara Marića koji ponovno odlično brani i spašava Zrinjski. No samo za kratko, samo dvije minute kasnije Narek Grigoryan je primio loptu na lijevoj strani i lijepo pogodio suprotni kut za izjednačenje.

U 79. minuti dogodio se jedan neplanirani predah za osvježenje, maleni psić posjetio je Stadion pod Bijelim brijegom i utrčao na teren no brzo je sve bilo spremno za samu završnicu regularnog dijela.

I kada je sve izgledalo kako će Zrinjski proći dalje u regularnom dijelu, u 90. minuti dogodio se jedanaesterac za goste iz Armenije. Nespretno su reagirali domaćini u vlastitom kaznenom prostoru, a siguran realizator bio je Grigoryan koji pogađa za produžetke i svoj drugi pogodak na susretu. U posljednjoj minuti sudačke nadoknade veliku šansu imao je domaći sastav, Zvonimir Kožulj odlično je ubacio, a Bilbija ponovno pucao glavom. Vratar gostiju Aleksandr Melikhov sjajno je reagirao, obranio taj pokušaj i odveo susret u produžetke.

Na samom početku nastavka Tomislav Kiš, koji je tek ušao u igru, pao je nakon duela s gostujućim vratarom. Sudac je prvotno odmahnuo rukom no nakon VAR provjere promijenio je svoju odluku i procijenio kako je to kazneni udarac u 94. minuti za Zrinjski. Siguran je bio Kiš, loptu je poslao u jednu, a golmana u drugu stranu i to je 2:2.

Nije bilo previše prilika sve do posljednje trenutka prvog produžetka kada u 108. minuti Maksimenko izvrsno pogađa s lijeve strane za vodstvo gostiju 3:2. Do kraja susreta još je Kiš pokušao minutu kasnije, ali njegov udarac je išao direktno u gostujućeg vratara.

U raspucavanju, kod Zrinjskog su precizni s bijele točke bili Kiš i Kožulj kao prva dva izvođača. Nakon njih kao treći pucao je Zlomislić koji je pucao visoko iznad gola i promašio no zato je isto učinio Eduardo koji je za goste pogodio gredu. Senić je za domaće bio precizan nakon njega, a u petoj seriji Ghazaryan je promašio za goste. Ekipa iz Mostara imala je jedanaesterac za pobjedu i povijesni prolaz dalje, a kapetan Barišić bio je siguran s bijele točke i odveo svoju momčad u drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Zrinjski je tako napravio velik korak prema igranju u europskim natjecanjima ove sezone. Naime, sada imaju čak tri meč-lopte za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Prolaskom u drugom pretkolu Lige prvaka gdje ih očekuje bolji iz duela Slovana iz Bratislave i luksemburškog Swifta osigurali bi najmanje play-off Europa lige te bi samim time u najgorem slučaju igrali grupnu fazu Konferencijske lige.

Komentari

Povezano