Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinjski remijem u Bratislavi ispao iz Lige prvaka

Nakon poraza u prvoj utakmici Zrinjski je na uzvrat protiv Slovana u Bratislavu odputovao s teškim zadatkom. Eventualnim prolaskom u treće pretkolo Lige prvaka Zrinjski bi postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja. Nakon što je Slovan poveo 2:0, Zrinjski se vratio na 2:2, ali za više od toga nije bilo snage i Slovan je prošao u treće pretkolo.

Slovan je bolje ušao i već u petoj minuti poveo. Aleksandar Čavrić je ostao sam nakon kornera Juraja Kucke i mirno na drugoj stativi ubacio loptu u mrežu za ukupnih 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Zrinjski je preuzeo posjed i probao zabiti jedan gol do poluvremena. Najbliže tomu bio je Mario Ćuže koji je nakon dodavanja Nemanje Bilbije pucao preko gole.

To je bilo to od nogometom dosta siromašnog prvog dijela. Zrinjski je imao ogroman zadatak uoči drugih 45 minuta. Stoga je trener Krunoslav Rendulić uoči nastavka na teren poslao Tomislava Kiša i Antonija Ivančića, dok su u svlačionici ostali Zvonimir Kožulj i Mato Stanić.

Prvu priliku u drugom dijelu imali su domaćini. Ponovno je Čavrić ostao sam u kaznenom prostoru, ali je ovoga puta pucao ravno u Marka Marića koji je spasio Zrinjski.

Slovan je nekoliko minuta kasnije ipak došao do pogotka kojim je potvrdio prolaz u 3. pretkolo Lige prvaka. Sharani Zuberu je nakon slobodnog udarca ostao nečuvan i pospremio loptu u mrežu za ukupnih 3:0.

U 75. minuti Zrinjski vraća nadu u prolaz. Hrvoje Barišić bio je najviši nakon kornera Tomislava Kiša i glavom zabija za smanjenje rezultata. No, Zrinjskom su i dalje trebala dva pogotka za produžetke.

Utakmica se dodatno zakomplicirala u 93. minuti. Nakon odličnog udarca Darija Čanađije koji je završio na stativi prvi je na odbijenu loptu natrčao Ivančić koji zabija za 2:2. Ipak, Zrinjski nije uspio doći do gola koji bi garantirao produžetke te je Slovan s ukupnih 3:2 prošao dalje.

Na temelju prikazanog u 180 minuta Slovan je ipak zasluženo prošao Zrinjski. U trećem pretkolu Slovan će igrati protiv pobjednika dvomeča Galatasaraya i Žalgirisa. Zrinjskog sada čeka poraženi iz susreta Kopenhagena i Breidablika.

Komentari

Povezano