Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinjski slavio u mostarskom derbiju

Derbi 26. kola BiH Premijer lige odigrali su u gradu na Neretvi Zrinjski i Velež. Prava derbi utakmica završila je rezultatom 1:0, a jedini pogodak na susretu zabio je Mario Ćuže.

Utakmica je svoju uvertiru imala i u navijačkim okršajima nekoliko dana prije samog susreta. Naime, navijači Veleža ukrali su nekoliko transparenata navijača Zrinjskog, te se sukladno ultras-kulturi time i odmah pohvalili na svojim društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na navedeni incident očekivala se i možda dodatno nabrijana atmosfera na Stadionu pod Bijelim brijegom, no susret je ipak protekao u korektnoj atmosferi.

Domaćini su došli do prednosti već u 9. minuti derbija. Nakon ubačaja Tonija Šunjića s desne strane, najbolje se u petercu snašao bivši napadač Istre 1961, Lokomotive i Dinama Ćuže.

U 50. minuti utakmice, Vito Čaić zabio je za izjednačenje, no pomoćni sudac odmah je signalizirao zaleđe, što je i usporena snimka ubrzo potvrdila. Rezultat na semaforu ostao je stoga na 1:0.

Do kraja derbija Velež nije uspio stići do izjednačenja te su bodovi ostali pod Bijelim Brijegom. S nova tri boda, Zrinjski je zadržao kakve takve nade za osvajanje prvenstva. Ostali su na drugom mjestu sa sedam bodova zaostatka za prvolasiranim Borcem iz Banje Luke.

Velež je pak ostao na trećem mjestu, no očekuje borba za mjesta koje vode u Europu. Sarajevo će u slučaju pobjede nad Željezničarem u sutrašnjm derbiju doći na isti broj bodova, a obje će ekipe za Zrinjskim u tom scenariju zaostajati osam bodova.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano