Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinka Ljutić ostvarila najbolji rezultat karijere

Danas se u slovačkoj Jasni održao osmi slalom sezone Svjetskog kupa u alpskom skijanju u ženskoj konkurenciji. Nakon što je jučer Petra Vlhova potrgala prednje križne ligamente koljena, Mikaela Shiffrin je postala velika favoritkinja za pobjedu što je opravdala tijesnom pobjedom.

Amerikanka je prvu vožnju odvozila na zavidnom nivou te je ciljem prošla za 52.91 sekundu te je nakon prvih 15 vozačica od prve pratiteljice, Sare Hector, bila brža za sekundu i 36 stotinki. Jedina koja joj se uspjela približiti na manje od sekunde zaostatka u prvoj vožnji je bila sjajna Hrvatica Zrinka Ljutić koja je zaostajala 52 stotinke sekunde što je ulilo nadu za novo postolje hrvatskog skijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između Zrinke i Sare, na treće mjesto se “ubacila” Švicarka Melanie Meillard koja je od Šveđanke bila brža za samo jednu stotinku sekunde. Nažalost, drugu vožnju nije izborila druga hrvatska predstavnica Leona Popović koja je haklala vrata.

Nakon što je 25 skijašica završilo drugu vožnju, vodeća je bila Švicarka Camille Rast koja je imala najbolje vrijeme druge vožnje te je ciljem prošla u vremenu 1:49.11 što je bilo 96 stotinki brže od tada drugoplasirane Michelle Gisin.

Vodstvo od nje je preuzela Šveđanka Anna Swenn Larsson koja je bila samo devet stotinki brža te je to prvo mjesto držala do trenutka kada se niz stazu krenula spuštati Zrinka Ljutić. Hrvatska skijašica je krenula s 86 stotinki prednosti, a u cilju joj je ostalo velikih 67 stotinki čime je osigurala najmanje drugo mjesto i najbolji rezultat karijere u Svjetskom kupu jer je dosad samo jednom bila na postolju, a to je bilo prošle godine u Spindlerovom Mlynu gdje je bila treća u slalomu.

Nakon Zrinke je u startnoj kućici ostala samo Mikaela Shiffrin koja je na kraju slavila s mršavih 14 stotinki prednosti te je Ljutić na kraju zauzela drugo mjesto na pobjedničkom postolju.

Ovom pobjedom, 95. u karijeri, Shiffrin je u poretku slalomašica povećala prednost na 125 bodova ispred Vlhove i 228 bodova ispred prve zdrave rivalke Lene Duerr, dok je Ljutić s novih 80 osvojenih bodova došla do ukupno 161 boda pa je skočila s 19. na 12. mjesto.

Što se tiče ukupnog poretka, Zrinka se također približila ulasku u TOP 10 te je trenutno 11. s 338 bodova, 31 manje od 10. Valerie Grenier.

Komentari

Povezano