Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinka Ljutić ponovno u TOP 10, Popović griješila u drugoj vožnji

Danas se u američkom Killingtonu održala treća slalomska utrka sezone u ženskoj konkurenciji. Nakon što su u Leviju slavile Petra Vlhova odnosno Mikaela Shiffrin, danas je do nove pobjede stigla Amerikanka kojoj je to ujedno bila jubilarna 90. u utrkama Svjetskog kupa.

Do novog odličnog rezultata je došla naša Zrinka Ljutić koja je zauzela 10. mjesto, dok je Leona Popović imala sve uvjete za novo postolje ili ”barem” TOP 5 rezultat, no nizom pogrešaka u drugoj vožnji je završila tek kao 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbrža je u prvoj vožnji bila Mikaela Shiffrin s vremenom 48.27, dok su se iza nje pozicionirale Nijemica Lena Duerr s 19 stotinki zaostatka te Slovakinja Petra Vlhova koja je zaostajala 28 stotinki sekunde. Ispod sekunde zaostatka su još imale samo Švicarka Wendy Holdener s 37 stotinki sporijim vremenom i hrvatska skijašica Leona Popović koja je zauzela peto mjesto s 49 stotinki zaostatka.

Među 10 najboljih skijašica u prvoj vožnji je bila i druga hrvatska predstavnica – Zrinka Ljutić. Nakon jučerašnjeg 13. mjesta u veleslalomu što je njezin novi najbolji rezultat u karijeri u toj disciplini, Ljutić je danas nakon prve vožnje bila osma sa sekundom i 30 stotinki zaostatka za vodećom Shiffrin.

Prije Zrinkinog polaska u drugoj vožnji, vodeća je bila Talijanka Marta Rossetti od koje je hrvatska skijašica imala 36 stotinki bolje vrijeme iz prve vožnje. Nažalost, već do drugog prolaza je izgubila svu prednost pa je imala zaostatak od 26 stotinki sekunde te je, iako je na posljednjem prolazu imala samo jednu stotinku zaostatka, ciljem prošla kao peta.

Talijanka je ostala vodeća i do Leone Popović koja je startala sa sekundom i 17 stotinki prednosti. Nažalost, hrvatska skijašica je napravila niz pogrešaka u srednjem dijelu te je ciljem prošla kao posljednja 26. s dvije sekunde i 32 stotinke zaostatka.

Nakon Popović se niz stazu spustila Wendy Holdener koja je preuzela vodeću poziciju s 37 stotinki sekunde boljim ukupnim vremenom, no nju je ekspresno na prvom mjestu zamijenila fantastična Vlhova koja je ciljem prošla sa sekundom i četiri stotinke prednosti.

Vlhova je ”preživjela” Lenu Duerr na prvom mjestu jer je Nijemica u cilju zaostajala sekundu i 23 stotinke što je bilo dovoljno za treće mjesto u tom trenutku, no do pobjede nije mogla jer je Shiffrin danas bila na fantastičnoj razini te je najbržim vremenom druge vožnje došla do šeste pobjede u Killingtonu te ukupno 90. u Svjetskom kupu.

U konačnici su se na postolju našle Shiffrin, Vlhova i Holdener, dok je Ljutić zauzela 10. mjesto, a Popović 30.

Ovim raspletom je Shiffrin ostala vodeća u poretku slaloma s 250 bodova, 60 više od Duerr te 70 više od Vlhove koja je preskočila Popović na trećem mjestu. Sa samo jednim osvojenim bodom danas, Leona je pala na šesto mjesto sa 143 boda, dok je Ljutić s novih 26 bodova skočila za jedno mjesto te je sada deveta s 81 bodom.

Komentari

Povezano